Salepli Muhallebi

Bu tarifi ben yapmasam olmazdı. Yemek Deyip Geçmeyin Grubumuzdaki Hadisofraya ve Neşe Ersoy arkadaşlarımın tariflerinde gördüm. O kadar güzel yazılar vardıkı bu tatlı hakkında bende yapayım sevdiklerimle paylaşayım istedim. Gerçektende övgüyü hak eden bir lezzet.. Ellerinize sağlık Didemcim ve Neşecim.. Sizlerde lütfen deneyin, hem kolay hemde lezzetli bir tatlı daha olsun tarif defterinizde...




Malzemeler :
1 litre süt
5 yemek kaşığı salep
4 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için :
1 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı :
Salep ve nişastayı bir tencere içinde karıştırın. Üzerine sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Orta ateşteki ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Arkadaşlar yapmamış ama ben bir 5 dakika kadar mikserle çırpttım. Muhallebiyi servis kaselerine dökün. Sıcaklığı oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. 2 saat kadar soğutun. Servis esnasında üzerine tarçınla yada fındık kırığı ile süsleyin. Soğuk servis yapın..

Yorumlar

  1. Bugünlerde bend ehep sütlü tatlı yaapr oldum. TV izlerken yemelik. Harika bir tarif ellerine sağlık. Bunuda denemeliyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Bu tarifi bulanların ellerine sağlık. Sütlü tatlılar daha hafif oluyorda o yüzden daha sık yapıyoruz galiba..Sevgilerimle..:)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Evet canım.. Gerçektende bende tam öyle düşündüm yaparken..:)

      Sil
  3. Ooooo çok süslü olmuş ::-))) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşecim ben dedim benim tatlı sizin tatlılara fark atar diye.. Tatlı aynı tatlı ama bak bir süs ne kadar değiştiriyor..:) Sağol canım.. Senin ve didemin ellerine sağlık..:)

      Sil
  4. nefis bir tatlı olmuş canım.sunum da süper.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Gerçektende benim sunum fark yarattı..:)Sevgilerimle..

      Sil
  5. muhteşem olmuş afiyetler olsun canım:))))
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol didemcim.. Yaratıcısı sensin.. Bizlerlede paylaşıp öğrettiğin için ben teşekkür ederim.. :))))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası