Kırmızı Aşk

Kışları yiyebildiğim ender meyvalardandır ayva.. Bu kezde  Ayva Tatlısını yaptım. Çok kolay ve lezzetli.. Karanfiller ayrı bir koku verdi.. Bir deneyin bakalım beğenecekmisiniz...




Malzemeler :

2 adet ayva
11 yemek kaşığı toz şeker
4 adet karanfil
1 su bardağı su

servis için :
hazır kaymak
     yada
kaymak tadında kremşanti
süt
dövülmüş ceviz içi

Yapılışı :



Ayvaların kabuklarını soyun, daha sonra kullanmak için kenarı ayırın. Ortadan ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyin. çekirdek tanelerini de kenarı ayırın. Ayvaların oyuk kısımları üstte kalacak şekilde tencereye sıralayın. Üzerlerine toz şekeri serpin. Her bir ayva ortasına karanfil koyun. Ayvaların ortalarına ve yanlarına kabuk ve çekirdek tanelerini koyun.Ben suya bir kürdanın ucuyala kırmızı gıda boyasıda ekledim. Tatlım kırmızı osun diye. Bu suyu üzerine döktüm. Siz isterseniz gıda boyası kullanmayabilirsiniz. Sadece 1 su bardağı su koyun.. Kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. Kabuklu kısımdaki şerbetini süzün. Ayvaların yanına koyun. Üzerine hazırladığınız krem şantiyi yada kaymağı koyun. Cevizlerle süsleyin. Servis yapın....








Yorumlar

  1. mmm Ellerine Sağlık muhtesem görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım..) Tadıda çok güzeldi..:)

      Sil
  2. Ellerine sağlık. ben severek yiyorum bu tadı. Sende çok güzel yapmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevincim.. Güzel sözlerin için teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil
  3. seviyorum ben tatlısını . kurukuru yemek çok zor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumuşak, sulu bir ayva bulmak o kadar zor ki..:) Tatlısı güzel oluyor gerçektende...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası