Kremalı Mantar Ispanak Soslu Biftek

Artık etlerimi Özgür Şef usulü ızgara yapıyorum.. Etleri aldığımda üzerlerini bir parmak geçecek kadar zeytinyağıyla birlikte kapaklı bir saklama kabının içinde 3-4 gün hiç açmadan buzdolabında bekletiyorum. Sonra çıkarıp ızgara yapıyorum. Çok lezzetli ve yumuşacık oluyorlar.. Mutlaka deneyin.






Malzemeler :

6 parça dana eti
6 adet büyük boy mantar
250 gram ıspanak
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber


Yapılışı :

 İlk iş olarak mantaraların dış yüzeylerini soyun. (mantarlar yıkayınca içlerine su çeker bu yüzden ben soyarak kullanırım.) Ispanağı temizleyip yıkayın, ince kıyın. Mantarlarıda şekline göre ince dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağı ve saoğanları alın. Soğanlar renk değişene kadar kavurun. Üzerine mantarları ekleyin su salmaması için yüksek ateşte kavurun. Ispanakları ilave edin, yüksek ateşte ıspanaklar su salmadan hafif soluncaya kadar kavurun. Tuzunu karabiberini ayarlayın. Üzerine kremayı dökün, karıştırın 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Etlerinizi sıcak ızgara tavanızda her bir yüzünü 2 şer dakika olmak üzere kızartın. Servis tabağına alın, etlerin üzerine deniz tuzu serpin. Yanına kremalı sosunuzdan koyun. Sıcak servis yapın...

Yorumlar

  1. aHH Yeselerde bende yapsam. ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim oğlumda yemiyor mantarlarını üzme kendini.. Ben ve eşim çok seviyoruz.. Sağol canım..

      Sil
  2. Tekrar ellerien sağlık.. Çok güzell ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası