Haşhaşlı Revani

Bu tatlıyı uzun zamandır yapmak istiyordum.. Bir yandanda sürekli araştırıyordum, benim damak tadıma hangisi daha uygun olur diye.. En son Allah Ne Verdiyse Melekçim güzel bir tarif yazdı bana.. baktım çok güzel, birazda ben bir şeyler kattım okuduğum tariflerden, hafta sonu mutlaka deneyip paylaşayım dedim.. Melekçiğime bana bu tarifi öğrettiği için çok teşekkür ederim.. Haşhaşı marketlerde baharat reyonlarında bulabilirsiniz..  Lezzeti anlatılmaz güzellikte..Mutlaka öneriyorum.. Hem kolay, hem çok lezzetli.. Sizde denemek isteseniz tarifim aşağıda..




Malzemeler :

2 adet yumurta
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1çay kaşığı limon suyu

Üzeri için :
1 paket krem şanti
süt
hindistan cevizi
ceviz parçaları

Yapılışı :

Yumurtayı karıştırma kabınıza toz şekerle birlikte iyice çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt ilave edin, karıştırın. İrmik, haşhaş ekleyin, karıştırmaya devam edin. Un , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Margarinle yağladığınız kare borcama  karışımı dökün.Önceden 170 derecede ısıttığınız fırınızda üzeri ve altı kızaran kadar pişirin. Bir kaç yerine kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer kürdana hamur yapışıyorsa pişirmeye devam edin. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Şerbeti ve krem şantiyi  tatlı pişerken hazırlayın. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp içine limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika kaynatıp ılınmaya bırakın. Krem şantiyi sütle çırpın hazırlayıp, buzolabında bekletin.  Ilınan tatlınızı kare dilimleyin, üzerine şerbeti gezdirin.. Şerbetini çekmesi ve dinlenmesi için soğumaya bırakın. Soğuyan tatlınızı kremşantiyle kaplayın. Üzerini hindistan cevizi ve ceviz parçalarıyla süleyin. Dilimleri servis tabaklarına alın, soğuk servis yapın..




Yorumlar

  1. pisti olduk oyacim :)
    benim yayina girekcek tarifde revani :))
    ellerine saglik
    güzel bir hafta sonu diliyorum canim
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Oya. Bende geçen hafta tarif aramıştım. Ama kendim için değil. Arkadaşım istedi. Afiyetle

    YanıtlaSil
  3. gece gece nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yapıp göndereyim sana canım.. Teşekkür ederim..:)

      Sil
  4. Ellerinize saglik.. bende uzun zamandir ariyordum hashasli revani tarifini. Deneyecegim en kisa zamanda.. tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanımcım mutlaka deneyin en sevdiğim tatlılardan biridir.. Bir tepsiye yakın yemiştim ilk yaptığımda.. Muhteşem bir lezzet.. Sevgiler..:))

      Sil
  5. canım eline saglık tepsi ufakmı olcak yoksa ellrine saglık bu arada safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimdekinden büyük borcam olabilir Safiyecim.. Benim bu resimdeki ilk kez denediğim için yarım ölçü yaptığım tatlımın fotoğrafları.. Daha sonra hep tam ölçü yaptım ama resimleyemedim..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası