Derin Dondurucuya Bamya Hazırlama


Kış hazırlıklarına devam ediyorum.  Taze börülcelerimi dondurucuya hazırladıktan sonra dün pazardan aldığım bamyaları aynı yöntemle hazırlayıp dondurucuma yerleştirdim. Sırada taze fasulye ve barbunya var. Allah sağlık sıhhat versin hepsini yaparım sırasıyla.. Hepimize kolay gelsin...
Yapmaya başladığım tüm hazırlıklar KIŞ HAZIRLIKLARI adı altında gruplandırıyorum.. Bakmak isterseniz büyük harfli yazıya ve mavi yazılara TIK...TIK...


Malzemeler :

1 kg bamya
1 orta boy soğan
4 adet domates
1/2 adet limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz




Yapılışı :

Bamyaları güzelce yıkayın. Suyunu süzdürüp temiz bir havlu üzerine kurumaya bırakın. Suyu iyice giden bamyaların tepe sap kısımlarını sivri kesin. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. zeytin yağıyla birlikte tencereye alın. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra bamyayı ekleyin. Karıştırıp, üzerine tuzunu ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kadar bu şekilde orta ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan bamyaları derin dondurucu için olan buzdolabı poşetlerine yiyebileceğiniz kadar olacak şekilde paylaştırın. Poşetlerin ağız kısımlarını havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin. Kışın yapacağınız zaman çözülmeden tencereye alın kısık ateşte çözülene kadar tutun. Üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip pişirin. Kolay gelsin...

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık oya hanım,Amaa bu şekilde pişmiş gibi olmuyormu ? şoklasak dahamı ii olur hiç yapmadım bnde yapmak istiyorum da o yüzden sordum...bloğunuzda artık bnde varım sevgilerimlee.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir kısımda şoklayarak yapıyorum hiç bir domates filan koymadan.. Onun tadı daha buzluk tadı gibi oluyor sanki.. Bu yöntemle taze fasulye, börülce de yapıyorum. Çok pratik oluyor. Poşeti çözdürmeden düdüklüye atıyorum, üzerine azcık sıcak su 8 dakikada zeytinyağlı bamyam hazır oluyor yemeğe..:)) Çok teşekkür ederim Oya hanımcım.. İadeyi ziyarete geldim..:))Sevgiler..

      Sil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık...gulegule afıyetle yıyın...bloğunuzu zıyarete geldım.sevgılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pınarcım.. Bende Blogunuzu ziyaret ettim. Tanıştığımıza memnun oldum..:)) Sevgiler canım...

      Sil
  3. ellerinize sağlık.ben bamyayı pişirmeden tamamen çiğ olarak üzerine sadece limon sıkarak atıyorum buzluğa.sonra hiç çözdürmeden düdüklüde pişiriyorum hiç koku olmuyor..sizin yönteminizi de deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Seçilcim. Dediğin gibi çiğden bende koyuyorum dondurucuya.. Kışın türlü ve başka yerlerde kullanmak için.. Ama henüz yapmadığı için eklemedim resmi.. Sevgiler canım..

      Sil
  4. ellerine sağlık oya ablacım Rabbim yemeyi nasip etsin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Baharcım.. Amin canım.. Sevgiler...

      Sil
  5. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR, SİTENİZİ ÇOK BEĞENDİM,SIK SIK GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE BEN DE SİZİ BEKLERİM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ziyaretinize geldim. Beğendiğnize sevindim..Görüşmek üzere.. sevgiler..:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası