Turunç Reçeli


Mordoğan gezimi geçen hafta paylaşmıştım sizlerle. Yan komşumun bahçesinde topladım turunçları. Ne zamandır turunç reçeli yapmak istiyordum ama kabuğun acılığını gidere bilirmiyim şüphelerim vardı. İyiki cesaret edip denemişim. Görüntü ve lezzet muhteşem oldu. Bir kaç aşamada yapılıyor ama harcadığınız emeğe değer bir lezzet. İlk kez yaptığım için az turunçla yaptım. En kısa zamanda Turunç toplayıp daha fazla yapacağım. Bir kez deneyin mutlaka benim gibi çok seveceksiniz..


Malzemeler :

6 adet Turunç
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limon suyu



Turunçları temiz bir fırça yardımıyla suyun altında fırçalayarak yıkayın. Rendenin küçük kısmıyla kabuklarını  incecik rendeleyin.




Her bir turuncu büyüklüğüne göre 6 yada 8 dilime ayırın. İçlerindeki turunçları temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla kabukların beyaz kısımlarını kesin.



 Kabukları geniş kısımdan sarmaya başlayarak sıkı rulo yapın. Kabukları sardıkça sıkı sıkı ipe dizin. Tüm kabukları bu şekilde hazırlayıp ipe sıkıca dizin. İpin iki ucundan tutup sıkıca düğümleyin.


Turunçları bol kaynar suda diriliklerini kaybetmeden yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan Turunçları hemen soğuk su dolu bir kaba koyun. Arada suyunu değiştirerek 1 gece suda bekletin.




 Ertesi gün turunçları süzgeçe alın, suyunu süzdürün. Kağıt havluyla suyunu iyice alın. Toz şekeri su ile birlikte tencereye alın. Şeker eriyene kadar kaynatın. Kaynayan şerbetin içine turunçları atıp orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Bir gece bu şekilde bekletin.


Ertesi gün turunçları şerbetten alıp süzgeçe koyun. Şerbeti ocağa alın kaynatın. Turunçların iplerini çıkarın. Kaynayan şerbetin içine koyun. Kıvam almaya başlayınca içine limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.


          Ilındığı zaman kavanoza koyup kapağını kapatın. İstediğiniz zaman çıkarıp servis yapın..


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası