Çilekli Aşk Pudingi



Sevgililer günü öncesinde sizlerede fikir olsun istedim. Benim severek yiyebildiğim ender meyvalardan biridir çilek. Çileğin tatlanmışını küçük reçellik olanları hani mis gibi kokan onları yemeği severim.. Ama bu mevsimde yok kokulu çileklerim. Bende pazardan aldığım çilekleri değerlendirmenin en güzel yolu bir tatlıda kullanmak olduğunu düşündüm, tadı ve kokusu olmayınca.. Üzerinede kalpler yaptım.. Eğer denemek isterseniz tarifim...



Malzemeler :

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 kürdanın ucu kadar kırmızı gıda boyası
Hindistan cevizi

Yapılışı :
Çilekleri toz şekerle birlikte rondoda iyice karıştırın. Tencereye un, nişasta, süt ve çilekli karışımı koyup iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İçine margarini ekleyin. Ocaktan alın, mikserle 5 dakika kadar çırpın. İçinden bir kaşık başka bir kaseye ayırın, kalanı servis kaselerine pay edin. Ayırdığınız muhallebinin içine kürdanın ucu kadar kırmızı gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın. Kaşık yardımıyla kaselerinize bu muhallebiyle kalp şekilleri yapın. Kalplerin etrafını daha belirgin olması için hindistanceviziyle çevirin.. Buzdolabında 2 saat kadar soğutun. Soğuk servis yapın..




Yorumlar

  1. ellerine, emeğine sağlık güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Sevgilerimle..

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Süper olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtapçım..:)))

      Sil
  4. Oyacım tüm kalbimle çok güzel olmuş diyorum :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.:)))))

      Sil
  5. bayıldım sunuma canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jalapeno Biberi Turşusu

Haşhaşlı Tatlı

Çikolatalı Elma Topları