Elmalı Puding


Dolapta bekleyen elmaları değerlendirmek istedim bu gün. Meyveler çiğ olarak mideme dokunduğu için pişirerek kullanmayı tercih ederim yiyeceğim zaman. Bu tatlı fikride yemek dergilerini karıştırırken  gördüğüm kendimde bir şeyler kattığım bir tarif. çok lezzetli oldu..Ben üç kişilik yaptım. Sizler kişi sayısına göre malzemeleri arttıra bilirsiniz. Denemek isterseniz işte tarifim..




Malzemeler :
Elmalı kısım için :
3 adet elma
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker

Puding için :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tavaya alın, toz şekeri ilave edin pişirin. Ocaktan alın.Üzerine tarçın serpip karıştırın. Kenarda soğumaya bırakın. Muhallebiyi hazırlamak için un, nişasta, toz şeker ve sütü iyice karıştırın. Ocağa alın, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Mikserle 5 dakika çırpı soğumaya bırakın. Servis bardaklarına ilk olarak muhallebiden biraz koyun. Üzerine elmalı harcı pay edin. Ceviz kırıklarından serpin. Kalan muhallebiyi paylaştırarak elmaların üzerlerine koyun, Süslemek için ceviz kırıkları ve tarçın kullanın. Buz dolabında 2 saat kadar soğutun. Soğuk servis yapın..



Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş canım. Maşallah subpanALLAH. kendini yorma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim. Bu gün çok iyiyim..:))

      Sil
  2. tatlilar bir sahane olmus yahu yenmesen olmaz yensen olmaz ne olcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir tane yedim bile canım. İkincidede gözüm kaldı:)) Arada yersek bir şeycik olmaz.... Teşekkür ederim canım..

      Sil
  3. çok severim bir ara sık yapardım ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kışlık Acı Biber Sosu

Jalapeno Biberi Turşusu