Kuru Biber Salatası

Ben sebzelerin kurusunu tazelerinden daha çok severim. Ben bu yaz kurutamadım.. Sağ olsun anneciğim her zamanki gibi benim için kurutmuş. Daha öncede yazdım bunları.. İyi ki annelerimiz başımızda .. Her zaman koşulsuz yanımızdalar. Kurulara kavuşunca önce patlıcanları sonrada biberleri yaptım. Allahım nasıl bir lezzet.. Sevenler beni mutlaka anlayacaklardır. Benim için çok lezzetli kuru biber tarifim...




Malzemeler :

20 adet kuru biber (acı - tatlı karışık)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı çiçek yağı
1 küçük kase yoğurt
1 diş sarımsak
tuz

Yapılışı :



Biberlerin iplerini çıkarın. Eğer sap ve tohum kısımları varsa biberleri kırmadan kesin. Bol suyla yıkayın. Düdüklüde yada tencerede kaynayan su içinde biberler yumuşayana kadar haşlayın. Süzgeç içine alın, suyunu süzdürün. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Tavaya sıvı yağı ile birlikte soğanları alın. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine biberleri ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kavurun. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştırın. Soğuyan biberleri servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu gezdirin. Servis yapın...



Yorumlar

  1. Bir kez yaptım ama haşlamadan.. tabi bilmediğimden..komşum vermişti kuru biber..sonrası tabiki facia..sonra öğrendim ki haşlanıyor muş..bizim oralarda kuru biber kültürü yoktur o yüzden bilemedim hocam..eline sağlık...ne güzel olmuştur kimbilir..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekçim. Ben kuruttuğum acı biberleri haşlamadan az yağda kavurup sarımsaklı yada sade süzme yoğurtla karıştırıp yiyorum.. oda çok lezzetli oluyor. Canım tecrübelenmişsin artık daha güzel yapıyorsundur.. Çok güzel oluyor dilekçim...:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası