Gordon Ramsay'in Kremalı Yumurtalı Ekmeği

 Merhaba, ben Kaan, Oya Genç'in oğluyum. Bu gün annem rahatsız olduğu için kahvaltıyı ben hazırladım, tarifi yazıp yayınlamak da bana düştü. Bu tarif ünlü İngiliz şef Gordon Ramsay'in, (ki kendisi annemden sonra en iyi şeftir bence), tarifi. İnternette gördüğüm bu tarifi denemek istiyordum, bu da güzel bir fırsat oldu. Kolay hazırlanabilen, tadı güzel bir tarif. Yumurtayı çok sevmeyen biri olarak ben çok beğendim.




Malzemeler:

4 yumurta
3 dilim ekmek
1 yemek kaşığı ince doğranmış taze soğan yaprağı
1 çay bardağı (100 ml) krema
6 adet iri mantar
6 adet kiraz domates
deniz tuzu, karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı:

Tavaya zeytinyağını döküp, mantarları ve domatesleri koyun ve kısık ateşte kızartmaya başlayın. Ekmeklerinizi ekmek kızartma makinesine koyun. Bir tencereye yumurtaları kırıp çırpın. Ocağa koyup karıştırmaya devam ederek pişirin. Eğer çok pişip katılaşmaya başlarsa ateşten alıp bir süre karıştırıp sonra tekrar ateşe koyun. Yumurtalar katılaşmaya başlayınca kremanın dörtte üçünü içine katıp pişirmeye devam edin. Kıvamı biraz katılaşana kadar pişirmeye devam edin, fazla katılaşmasına izin vermemeniz ve sürekli karıştırmanız gerekli.  Biraz katılaştığında ocaktan alıp içine kalan kremayı, taze soğanı ve tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Kızarmış ekmeklerinizi tabağa koyun, ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yumurtanızı paylaştırın. Domates ve mantarları da tabaklara paylaştırıp üzerine tuz atın, hemen servis edin. Afiyet olsun.




Yorumlar

  1. ekmek çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hafta sonu için ne keyifli bir tarif oldu. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esracım. Hele oğlumun elinden yemek anlatılmaz bir duygu.. Kendisi yazdı tarif de.. Allah herkese yaşatsın bunları.. Teşekkür ederim canım. Keyifli hafta sonları.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası