7 Tahıllı Ekmek

 Uzun zamandır ekmeğimi kendim yapıyorum..  Çoğunlukla ekmek makinesinde yapıyorum ekmeğimi.. Çünkü kullandığım unlar çok güvenli. Ekmek unu paketi, su ve mayayla birlikte makinenin içine koyuyorsun, programını ayarlıyorsun. Unutuyorsun.. Ta ki makineden gelen nefis ekmek kokularını duyana kadar.. Güvenilir markayı kullanmak bunun için çok önemli.. Hiç bir zaman hüsrana uğramıyorsunuz sizi hiç yanıltmıyor.. Zamanla ekmek karışımlarının içine kendimde bir şeyler eklemeye başladım. Çok çeşitli malzemelerle çok lezzetli ekmekler yapıyorum artık.. Bu tarifimde kendimce karışımlar yaparak bulduğum  bir tarifim.. 7 Tahıllı Ekmek Unu ve 7 Otlu Çay ile yaptığım ekmeğim.. İşte tarifim..



7 TAHILLI  UN VE 7 OTLU ÇAYLI EKMEK

Malzemeler :

1 paket 7 tahıllı Söke ekmek unu
450 ml. ılık su
1 poşet 7 otlu çay karışımı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mısır unu
1 küçük paket kuru maya

Yapılışı :
Kaynar suyun içinde bitki çayı yapar gibi 7 otlu çay karışımınızı koyun ve demlenmesi bekleyin. Makinanızın haznesine ilk olarak ılınmış otlu çayınızı koyun. Üzerine zeytinyağı ve pekmez ekleyin. Sırayla 7 tahıllı unu, yulaf ezmesi, mısır unu, çörek otu, cevizi, tuz ve en üstede mayayı serpin. Makinanızın ayrını yapın. Piştikten sonra makinadan hazneyle bir ekmeğinizi çıkarın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ekmeği haznenin içinden çıkarın. Bir ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın... Soğuyan ekmeğiniz dilimleyip servis yapın..


Ekmek yapma makinesi olmayanlar aynı şekilde tüm malzemelerden ele yapışan yumşaklıkta bir hamur yoğurun.  Kabın üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgahta kabarıklığını yok etmeden şekillendirin. Yapışmaz özellikteki geniş olmayan dikdörtgen kalıbınızın içine bu hamuru koyun. Üzerini elinizi suyla ıslatarak düzeltin.. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar sonra dereceyi 175 düşürüp 25-30 dakika kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkarın, ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin sonra kalıptan çıkarın. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.



Yorumlar

  1. ellerine sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ekmek tarifimle söke unun yarışmasına katıldım canım.. Noter huzurunda çekiliş yapıldı.. Ben çıkmadım malesef.. Ama tekrar yapılacakmış.. Bakalım şans banada gülebilir.. Tadı ve kokusu çok güzeldi.. Teşekkür ederim canım..

      Sil
  2. elıne sağlık en ıyısı evde yapmak tabıkı

    YanıtlaSil
  3. hem sağlıklı hem lezzetli bir ekmek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası