Susamlı Kumru Poğaça

Kahvaltılarda, çayların yanına ekmek yerine sıcak sıcak tüketebileceğimiz bir poğaça. Yanında mis gibi demli bir çay,  beyaz peynir, domates ve biber.. Ben çok beğendim... Sizlerde görün yapın istedim....




Malzemeler :
4 - 5 su bardağı un
1 adet küçük  yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
1 su baradağı ılık su
1/2 su bardağı çiçek yağı
1/2 eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için :
1/2 su bardağı susam
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su

Yapılışı :
Ilık süt ve suyu bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz şeker ve yaş mayayı ekleyin, karıştırın. 10 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerine sıvı yağ, erimiş margarin, yumurtayı ekleyin. Karıştırın. Tuzunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. İstediğiniz büyüklükte eşit parçalara ayırın. Yuvarlayıp (oval uzun uçları sivri) kumru şeklini verin. Pekmezi suyla karıştırın. Fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Bolca susam serpin. Yada yumurtanın sarısını sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın. 1 saat daha tepside bekletin, tepsi mayası yapın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabağına alın. Ilık servis yapın...




Yorumlar

  1. sunumda harika olmuş canım.ellerie sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım..Teşekkür ederim.. Sevgilerimle...

      Sil
  2. kumruyu merak eder dururum, İzmir'e yolum düşerse herhalde ilk kumrunun tadına bakarım,eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapçım Geldiğinizde görüşelim birlikte gideriz yemeğe :) teşekkür ederim...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası