Kremalı Mantar Çorbası

Mantar çorbası benim çok geç yapmaya başladığım bir çorba.. Hep hazır paketlerdekini alır yapardım.. 2 - 3 sene kadar önce Oktay Ustadan seyredip ne kadar kolay olduğunu gördüğümde karar verdim denemeye.. O gün bu gündürde  sürekli yaparım. Ben çok sevdim, sizlerde henüz denemediyseniz bir kez yapın bakalım beğenecekmisiniz...



 Malzemeler :

300 gram mantar
1 adet  küçük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı çiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı kadar karabiber
tuz


Yapılışı :  Mantarların dış yüzeyini soyun, küçük doğrayın. Soğanı yemeklik çok küçük doğrayın. Çorba tencerenizin içine sıvı yağ ile birlikte soğanları alın. Soğanları biraz karıştırdıktan sonra doğradığınız mantarları ilave edin. Yüksek ateşte mantarlara suyunu saldırtmadan kavurun. Üzerine unu ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Üzerine Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Ocağınızı kısık ateşe getirin, 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan kremasını ilave edin. Karıştırın, 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.. Servis kasesine alın,sıcak servis yapın..


 

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bahar Hanımcım.. Görüşmek üzere...Sevgilerimle..

      Sil
  2. oya hanım bn kremayı hiç sevmem başka türlü deniyemezmiyim krema yerine ne önerebilirsiniz elinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oya hanımcım süt ekleyerek yapabilirsiniz. Suyu 1 bardak azaltıp yerine 1 çay bardağı süt ekleyebilirsiniz.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası