Vişne Reçeli


Dün özellikle vişne almak için pazara gittim. 2-3 yerde vişne vardı. Aldım ama fiyatı da pahalı geldi. Bu aralar Mordoğan'dayım. Burada sebze,meyve İzmir'den biraz pahalı.  Eşim çok sever vişne reçelini onun için yaparım her sene.. Çilek, kayısı, karadut, kiraz ve vişne reçellerim hazır. Tariflerine isimlerin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz... Sıra da böğürtlen var. Böğürtlenler haftaya pazardan alınıp reçel yapılacak. Yaptıklarımızı Allah sağlıkla yemek nasip etsin.. Vişne reçeli tarifime geçeyim artık, zamanı geçmeden belki sizler de sevdikleriniz için yapmak istersiniz..



Malzemeler :

1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu




Yapılışı :

Vişnelerin sap kısımlarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Çekirdek çıkarma aleti yardımıyla yada bir çengelli iğne ile çekirdeklerini çıkarın.



Tencereye vişneleri koyup üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp buz dolabında 1 gece bekletin.

                                    Vişneler su salıp, şeker erimeye başlamış olacak.


Tencereyi ocağa alın, orta ateşte kaynayana kadar, sonrasında kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam alıp almadığını anlamak için bir çay tabağına bir damla reçelin şurubundan damlatıp bakın, top gibi duruyorsa olmuş, akıyorsa daha kaynatmanız gerekiyor demektir.. Arada üzerinde biriken köpüğü kaşık yardımıyla alın. Kıvam alan reçelinize limon suyu ekleyip 3-5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara doldurup kapağını kapatıp, oda ısısına gelene kadar bekletin. Yiyeceğiniz güne kadar serin bir yerde bekletin..

 

Yorumlar

  1. elıne sağlık bende dun yaptım cekırdek cıkarma faslı uzun surdu rengı cok guzel olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selmacım.. Seninde ellerine sağlık.. Ben Esse mağzasından yukarıdaki aleti aldım. Çekirdek çıkarmak çok kolay oluyor..:))

      Sil
  2. Ellerine sağlık,
    kıvamıda tam olmuş....
    Ben de yaptım...
    Afiyetler olsun......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Senin de ellerine sağlık Yıldızcım.. Tam zamanı reçel için.. Sevgiler..

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım,bizde sadece ben yediğim için reçeli,tek çeşit bana yetiyor da artıyor bile.O yüzden çeşit çeşit yapamıyorum:(((Çok güzel görünüyor..Afiyetle tüketin.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim.. Bizde de bir tek eşim yer reçel.. Ben gelen gidene ikram ederim diye çeşit çeşit yapıyorum..:) Sevgiler canım..

      Sil
  4. mevsimine göre reçeller ne güzel yapmışsın rengi harİka ellerine sağlık.Kayınvalidemden geliyor bize. bAKALIM NE YZAMAN YYINLAYACAĞIM BENDE:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun canım. Sen çok beceriklisin.. En kısa zamanda yayınlarsın.. Teşekkür ederim..

      Sil
  5. Oyacım çekirdek çıkartmak için başka bir makine daha var , haznesi var vişneleri koyuyorsun üzerine bastırdıkça tek tek vişneleri alıp çekirdekleri çıkartıp haznesine atıyor , çok pratik . Bu arada reçel çok güzel görünüyor , bizde de reçeli sadece eşim yer , annemin yaptığı reçeller ona yetiyor ama şimdi canım çekti ben de yapacağım :-)) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşecim güzel bir aletmiş..:) Kolay gelsin canım.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası