Zeytinyağlı Tombul Kabak Dolması


Zeytinyağının hafif tadıyla eşsiz lezzet. Biber dolmasını hepimiz severiz. Hele yaz aylarında misafir sofralarımızdan eksik olmaz.Bu kez klasik zeytinyağlı iç harcımla tombul kabak dolması yaptım.  Ben zeytinyağlı dolmalarda kuş üzümü, fıstık gibi tatlı lezzetleri sevmiyorum. O yüzden dolma harçlarını  taze yeşilliklerle hazırlıyorum.. Dolmayı birde böyle deneyin bakalım sevecek misiniz...


Malzemeler :

8 adet tombul kabak
10 yemek kaşığı pirinç
3 tane taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

Kabakların üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini düzgünce oyup tuz serpin kenarıya alın. Pirinçleri bir kaç kere yıkayın. Maydanoz, dereotu, nane, taze soğanı ayıklayıp, ince kıyın. Domatesin bir tanesini çok küçük küp şeklinde doğrayın. Pirinci, yeşillikleri, domatesi, zeytin yağını,  tuz ve karabiberi karıştırma kabında kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kabakların içini kaşık yardımıyla pirinçli harçtan çok bastırmadan doldurun. Tencereye yan yana  sıralayın. Diğer domatesi halka olarak dilimleyin. Kabakların üzerine birer dilim koyun. Kestiğiniz kabak tepelerinide domateslerin üzerine yerleştirin. Dolmaların üzerine az bir zeytinyağı gezdirin. Kabakların yarısına gelecek şekilde sıcak su koyun. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp ılık yada soğuk servis yapın....

Yorumlar

  1. görüntüsü çok güzel bu kabakların, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle Mehtapçım ben de bayılıyorum bu kabaklara..:) Teşekkür ederim..

      Sil
  2. nefis nefissss.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..

      Sil
  3. Oyacım o domates halkaları nasıl güzel yakışmış kabağa. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Biraz renk gelsin dedim..:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kışlık Acı Biber Sosu

Jalapeno Biberi Turşusu