Pişi


Bu kez mayalı hamurdan yaptım pişilerimi.. Puf puf kabardılar. Kahvaltının yıldızı oldu pişilerim. Sizlerde sevdiklerinize yapmak isterseniz işte tarifim..





Malzemeler :

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 paket yaş maya
tuz

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

Mayayı ılık süt ve ılık su koyduğunu bir kabın içinde eritin. 5 dakika kadar bekletin. İçine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.Gerekiyorsa un ilavesi yapın. Üzerini temiz nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan bir parça koparıp unlanmış tezgahta açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Çiçek yağını kızartma tavanıza döküp yağı kızdırın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Fazla yağını çeken pişileri servis tabağına alın. Sıcak servis yapın...


Yorumlar

  1. Ellerine sağlık. benim oğlANI GÖNDERİYORUM. HİÇ DAYANAMAZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.. Keşke görüşebilsekte bende senin güzel yemeklerinden yiyebilsem. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası