Limonlu Revani



Ailem akşam kahve içmeye geleceğiz dediler.  Bu kadar lezzetli tarifleryapıp yayınlarken kahvenin yanını boş bırakmak olmazdı..Hemen kolları sıvadım Limonlu Revani yaptım. Onlar şu anda kahveleriyle birlikte  tatlılarını yiyorlar.Övgü dolu sözlere bakılırsa sık sık isteyecekler benden revani yapmamı.. Eğer sizde sevdiklerinize yapmak istiyorsanız işte tarifim..



Malzemeler :

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
3 yemek kaşığı un
1 adet limon kabuğunun ince rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için :
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limonun suyu

Yapılışı :
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Toz şekeri ve suyu tencereye koyun. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca içine çeyrek limonun suyunu ekleyin, 5 dakika daha kaynatıp kenara alın. Soğumaya bırakın. Yumurtaları cam kap içine toz şekerle birlikte alın. Mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederek sırasıyla çiçek yağı, yoğurt, irmik, vanilya, un, ceviz içi, limon kabuğu rendesi ekleyin. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyin, 1 dakika daha karıştırın. Dikdörtgen bir borcamı margarinle yağlayın. Karışımı içine döküp yayın.




 önceden 175 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika kadr pişirin. Pişirme sırasında ilk 20 dakika fırını açmayın. Altı ve üstü kızaran revaniye kürdan batırarak pişip pişmedğini kontrol edin. Fırından çıkarın.




İlk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbeti gezdirin. Şerbet soğuk olmalıdır. 2-3 dakika sonra istediğiniz şekil ve büyüklükte dilimlere kesin. (Şerbeti her yerinden çekmesi için)  En az 4 saat kadar dinlenmeye bırakın.



Revaninin üzerine hindistan cevizi veya limon kabuğu rendesi veya ceviz parçalarıyla süsleyin. Servis yapın...

Yorumlar

  1. Afiyetle yesinler. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Ben bile yedim .. Hemde kocaman bir dilim.. Sevgilerle..

      Sil
  2. Elinize sağlık Oya hanım bende bu tarifi bir kaç küçük ayrıntı farkıyla yapıyorum ve çok seviyorum görüntüsü de tarifte süper elinize emeğinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sema Hanımcım. Gerçektende çok lezzetli bir tatlı.. Sizinde ellerinize sağlık.. sevgiler...

      Sil
    2. Yorumu yazıp çıkmak zorunda kalmıştım ve tekrar bloğuma geldiğimde ilk iş sizin bloğu bir güzel gezmek oldu ve çok beğendim çok başarılı buldum sizi izlemeye aldım banada beklerim Oya hanımcım sevgiler

      Sil
    3. yorumunuzu görünce ilk iş ziyaretinize geldim. Teşekkür ederim..:) Tanışalım.. Facete varsanız mesajlaşalım.. Madem İzmirliyiz, görüşürüz..:)) Sevgiler..

      Sil
  3. Mımm nefis baktım yine. canım çekti..

    YanıtlaSil
  4. canım ben bayrama yaptım senin tarifi yalnız ceviz koymadım bide şekeri çogalttım harika oldu safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık Safiyecim.. Ben çok tatlı yiyemediğim için şeker bana yeterli gelmişti..Sen en doğrusunu yapmışsın.. Herkes kendi tadını kendi ayarlamalı zaten. Resimleri aldım.. Akşam yayınlayacağım..:) Çok teşekkür ederim canım...

      Sil
  5. görünüş 1 numara...ye beni diye bağırıyor...yapıp da yemek lazım..elinize sağlık...İzmir.limm.. <3 AYNUR YILDIZ KARATAŞ

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası