Havuçlu Cevizli Kek

Dün yakışıklı bir gençle yemek randevum vardı.. Hem genç hemde yakışıklı olunca koşa koşa gittim bu davete..Gittim iki yakışıklı bekliyordu beni.. Canım oğlum ve arkadaşı. Çok keyifli bir yemek ve gün geçirdik. Arkadaşı yemekten sonra ayrıldı bizden. Oğlumla birlikte  gezdik..oturduk ..sohbet ettik.. Çok keyifliydi çok... Sohbet ederken oğlum benden havuçlu tarçınlı kek istedi.. Evimize döndük hemen kolları sıvadım.. Canımın içi benden bir şey istemiş yapmazmıyım.. O kadar güzel bir kek oldu ki ,oğlum çok beğendi.. Çok istiyerek sevdiğim için yaptım ondanmı ki... Sizde denemek isterseniz tarifim...






Malzemeler :

2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı :


Yumurtaları toz şekerle birlikte karıştırma kabına alın. İyice çırpın . İçine sıvı yağı ve havuçları  ilave edin, karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili başka bir kapta harmanlayın. Yavaş yavaş unlu karışımı yumurtalı karışımın içine karıştırarak ekleyin. En son cevizi ekleyip karıştırın. Fırın kabınızı margarinle yağlayıp, unlayın. Karışımı kalıba dökün. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.. Pişince fırını kapatıp, içinde soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın.. Servis tabağına alın, soğuk servis yapın..

Yorumlar

  1. elıne sağlık tam mevsımı ben zencefıl koymuyordum bırde oyle deneyım bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selmacım.. Mutlaka dene.. Çok lezzetli oluyor..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası