Çilekli Tart



Epeydir aklımda tart yapma fikri var.. Uzun zamandır yapmamıştım. Dün markette çilekleri görünce hemen yemek için aldım. Ama tahmin edeceğiniz gibi çok tatsızdılar. Baktım sade yiyemiyorum hemen tart yapayım dedim.. Ve işte muhteşem lezzette ve görsellikte tartlarım..






Malzemeler :

Tart hamuru için :

100 gram soğuk margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2.5-3 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Kreması için :
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri için :
400 gram çilek
1 küçük paket hazır meyveli tart jölesi

6 adet küçük tart kalıbı



Yapılışı :

Soğuk margarini küçük küçük kesin. Unun üzerine yumurta ( ben sadece beyazını hamuru için kullandım) pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu koyun. Küçük doğranmış margarinide ilave edip parmak uçlarınızla  bir hamur yoğurun. Buzdolabında streç filme sarıp 30 dakika bekletin. Hamuru 6 parçaya ayırıp hafif unlanmış tezgahta kalıptan büyük açın. Yada elinizle tüm iç yüzeyini margarinle yağladığınız kalıplara bastırarak yerleştirin. Kenarları düzeltin. Tüm hamuru bu şekilde kalıplara yerleştirin. Kalıptaki hamurların her tarafına bıçak yada çatal yardımıyla delikler açın. Çok kabarmalarını istemiyorsanız kalıp büyüklüğünde 6 tane yuvarlak yağlı kağıt kesin. Bunları kalıpların üzerine yerleştirin. Yağlı kağıdın üzerlerine nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla doldurun.Bu bakliyatları daha sonrada sadece bu tür işlemlerde kullanmak için ayrı bir kavanozda saklayabilirsiniz. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerindeki bakliyatları dökmeden kağıtla bir alın. Soğumaya bırakın..Muhallebisi için margarin hariç tüm malzemeyle koyu kıvamlı bir muhallebi yapın. ( hamura beyazını koyduğum yumurtanın sarısını muhallebisinde kullandım.)  Ocaktan alıp içine margarini ekleyip karıştırın soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiyi tartların içine pay edin. Çilekleri istediğiniz büyüklükte ve şekillerde kesin. Muhallebinin üzerine şekiller vererek yerleştirin.  Tart jölesini paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın. Bir kaşık yardımıyla çileklerin üzerine gezdirin. Servis tabağına sıralayıp soğuk servis  yapın..



Yorumlar

  1. elıne sağlık baharmı geldı ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmire geldi bahar.. Hafta sonu muhteşem bir hava vardı.. Çileği çok severim.. Beğenin için çok teşekkürler.. Sevgiler..

      Sil
  2. günaydin canim
    kahva iciyordum kahvaltida etmedim
    kahvalti niyetine bile yerim severim cilegi
    hayirli bereketli bir hafta diliyorum
    dua eder dua beklerim ellerin dert görmeye canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın canım. Hayırlı haftalar olsun. Dualarım seninle. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası