Tombik Alaşehir Ekmekleri
Malzemeler :
3 su bardağı un yada ( Alaşehir ekmek unu)
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su ( aldığı kadar)
Yapılışı :
Karıştırma kabına un alın, tuz ve şekeri ekleyip, karıştırın. Ortasını havuz gibi açın mayayı koyun. Sıvı yağ, yoğurt, süt ve ılık suyu döküp kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Suyu yavaş yavaş ekleyin. Gerekiyorsa su veya un ilavesi yapın. 2-3 dakika yoğurup düzgün top haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine istediğiniz büyüklük ve şekilde ekmekler yaparak aralıklı sıralayın. Ben yuvarlak porsiyonluk yaptım. Ilık ortamda 30 dakika mayalandırın. Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırının en altına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyun. Çıkan buhar ekmeğin kurumasını önler.. Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz..
elıne sağlık mıs gıbı ekmekler hazır
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Mis gibi kokuyor gerçektende...:))
Silellerine sağlık. PİTA EKMEĞİ GİBİ OLMUŞ. pita pita :)) sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Pitada yaptım ama daha yayınlamadım..:)) Sevgiler..
Silellerine sağlık çok güzel gözüküyor...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım... Sevgiler..
SilBU MAYA İNSTANT MAYA MI?
YanıtlaSilKüçük paketlerdeki tek kullanım için olan mayalardan..İnstant maya..:))
Sil