Peynirli Sucuklu Şipşak Pişi
Kahvaltı sofrasını hazırlarken komşudan gelen kokular yüzünden hemen kolları sıvayıp şipşak pişi yaparken buldum kendimi. Hemen evdeki malzemelerle yaptım, 10 dakikada soframda yerini aldılar. Afiyetle yendiler.. Bu kadar hızlı nasıl hazırladım ben bile şaşırdım kendime. İşte kriz anımda yaptığım pişilerimin tarifi..
https://www.facebook.com/izmirlezzet
Malzemeler :
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı çiçekyağı
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2-3 su bardağı kadar un
sucuk
peynir
Yapılışı :
Yumurta, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve çiçekyağını bir kap içerisinde karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgahta incecik açın. İstediğiniz iç malzemeleri hamurun yarısına gelecek şekilde aralıklı koyun. Kalan hamuru harçlı yüzeyin üzerine kapatın. İç malzemeyi ortalayarak bir bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Tüm pişileri bu şekilde kızartın. Servis tabağına alın sıcak servis yapın..
Eline sağlık, pek güzel olmuşlar. Afiyet olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Zehracım.. Sevgiler..
SilSevgili Oya hanım
YanıtlaSildoktor kesinlikle kızartma yememi yasaklamışken:((((((( kedinin ciğere bakması gibi resimlere bakıyorum :))))))))
size afiyet olsun, ellerinize sağlık,sevgilerimle
Canım seni öyle iyi anlyorum ki. Benimde deniz mahsülleri yemem yasaklandı iyot fazlalığından dolayı.. 4 aydır bende uzaktan bakıyorum.. Teşekkür ederim... Sevgiler..:))
SilHım ellerine sağlık canım. Harikasın....
YanıtlaSilSağol canım benim.. Sevgiler..:))
Silne güzel olmuş çıtır çıtır, eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mehtapçım... sevgiler..
SilHmm bizim meşhur keçi ayağı tarifi ama bu içlisi, annem bazen bunu kızartmak yeine fırındada pişiriyor kızartma yiyemeyenler için de bir altanatif oluyor öyle de çok hafif ve leziz .
YanıtlaSilPişiyi fırında denemedim .. Bir dahakine denemeliyim.. Sevgiler..:))
Sil