Narlı Kup

Nar biraz tatlı biraz ekşi tadıyla çiğ olarak tüketildiği gibi bir çok yemekte ve tatlılarda kullanılır. Tanelerinin şifa dağıttığı bilinir, kış günlerinin vazgeçilmez meyvesidir. Doğadan soframıza armağan narı bende muhallebiyle birlikte denedim.. Çok lezzetli ve sunumu çok hoş bir tatlı oldu.Sizlerde bu lezzeti mutlaka deneyin. Sonuç sizide memnun edecektir.Şimdiden elinize sağlık....



Malzemeler :

Muhallebisi için :
1 litre süt
15 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket kremşanti
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Peltesi için :
2 su bardağı nar suyu
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için :
nar taneleri
taze nane yaprakları

Yapılışı :

Muhallebi için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın margarini ekleyin mikserle 5 dakika çırpın. Soğuyunca krem şantiyi ekleyin 5 dakika daha çırpın. Pelte için nişasta ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Nar suyu ve suyu nişastalı karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumadan 4 cam kaseye  bir kat muhallebi bir kat pelte sıralamasıyla paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini nar taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.....

Yorumlar

  1. Ben de nar çayıyla denemiştim o da çok güzel oldu. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeniniz için teşekkür ederim. Narlı çay hiç aklıma gelmemişti. Böylede bir deneyin. Tadı çok güzeldi...

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Fotoğraflar çok güzel. Eminim tadıda öyleydi. Afiyetle yemişsinizdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.. Gerçekten tadıda çok güzeldi... Yemezmiyiz.. Sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası