Kuskuslu Erişte
Çocukluğumun lezzeti aklıma düştü bu gün. Alaşehire gittiğimizde rahmetli yengem yapardı. Erişteyi, kuskusu, yufkayı kendisi yapar kışlık olarak bizede verirdi İzmir e getirelim diye. Annemde erişte filan yapardı ama Orada yediğim hamur işlerinin tadının yerini tutmazdı. Geçen gün organik yöresel köy ürünleri satan mağzada el yapımı erişte ve kuskusu görünce hemen aldım. Bu gün pişireyim dedim.. Bakalım aynı o günlerdeki tadı yakalayamam ama biraz olsun geri getirebilirim belki...........
Malzemeler :
1 çorba kasesi kuskus
1 çorba kasesi erişte
2.5 - 3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Üzeri için :
500 gram yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Suyu pilav tencerenize alın, kaynatın. İçine tereyağını ve tuzunu ekleyin, karıştırın. Suyun içine kuskus ve erişteyi ilave edin. Ara sıra karıştırarak yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuz ilavesiyle karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. İsterseniz yoğurt yerine peynir rendeside koyabilirsiniz....
Malzemeler :
1 çorba kasesi kuskus
1 çorba kasesi erişte
2.5 - 3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Üzeri için :
500 gram yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Suyu pilav tencerenize alın, kaynatın. İçine tereyağını ve tuzunu ekleyin, karıştırın. Suyun içine kuskus ve erişteyi ilave edin. Ara sıra karıştırarak yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuz ilavesiyle karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. İsterseniz yoğurt yerine peynir rendeside koyabilirsiniz....
Bence harika bir lezzet , ellerine sağlık
YanıtlaSilNeşecim çok teşekkür ederim..Bencede harikaydı..:)
Sil