Fırıda Sebzeli Tavuk

Malzemeler :

500 gr. kanat ve küçük bagetli karışık tavuk
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
tuz
karabiber
kekik
sıvıyağ
1 adet fırın torbası

Yapılışı :

Tavuk etlerini güzelce yıkayarak suyununu süzdürün. Karıştırma kabının içerisine alın. Üzerine istediğiniz miktardaki baharatları ve yağı ekleyip karıştırın. 30 dakika kadar bekletin. Patatesi, havucu ve soğanı ayıklayın. Soğanı dörde patates ve havuçları iri parçalara bölün. Sebzeleride tavukların üzerine ilave edip karıştırın. Bütün malzemeyi fırın torbasına doldurup üzerine yarım çay bardağı su ilave edip torbayı bağlayın.
Fırın tepsisine yerleştirip torbayı yırtmadan bir kürdan yardımıyla delikler açın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp keserek torbayı çıkarın, tüm malzemeyi tepsiye dökün. Tekrar fırına alıp ızgara kısmında 10 dakika kadar üzerini kızarttırın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası