Kuru Bamya Yemeği
Bazı sebzelerin tazesinden çok kurusunu severim. Bamyada onlardan biri.. Yazın kuruttuğum bamyalardan yaptım. Ben sebzeleri genelde zeytinyağlı severim. Kıymanın ve etin sebzelerin tadını değiştirdiğini düşünürüm. Sizde zeytinyağlı sevenlerden iseniz hadi buyrun mutfağa...
Malzemeler :
250 gram kadar kuru bamya
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
yada
4 yemek kaşığı domates sos
çeyrek limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Bamyaları bir kaç kez yıkayın. Kaynar su dolu tencereye koyun, Yumuşamaya başlayana kadar pişirin. Sudan alıp soğumaya bırakın. Dizme iplerini daha önce çıkarmadıysanız çıkarın. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. zeytin yağıyla birlikte tencereye alın. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine domates sosunu koyun. Bir iki dakika kaynatıktan sonra bamyaları ekleyin. Karıştırıp, üzerine tuz ve limon suyunu ekleyin. Bamyalarınız daha sertse üzerini geçecek kadar su , daha yumuşak ise yarısına kadar su (sıcak su) koyun, karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirin. Bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis yapın.....
Malzemeler :
250 gram kadar kuru bamya
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
yada
4 yemek kaşığı domates sos
çeyrek limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Bamyaları bir kaç kez yıkayın. Kaynar su dolu tencereye koyun, Yumuşamaya başlayana kadar pişirin. Sudan alıp soğumaya bırakın. Dizme iplerini daha önce çıkarmadıysanız çıkarın. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. zeytin yağıyla birlikte tencereye alın. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine domates sosunu koyun. Bir iki dakika kaynatıktan sonra bamyaları ekleyin. Karıştırıp, üzerine tuz ve limon suyunu ekleyin. Bamyalarınız daha sertse üzerini geçecek kadar su , daha yumuşak ise yarısına kadar su (sıcak su) koyun, karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirin. Bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis yapın.....
Yorumlar
Yorum Gönder