Güllaç


En sevdiğim tatlılardan biridir. Bizim evde rağbet görmese de kendim için özellikle Ramazan ayında mutlaka yaparım. Neden sadece Ramazanda ortalarda olur bu güzel tatlının yaprakları onuda bilmem ama bu tatlı 12 ay yenebilecek lezzette onu bilirim..  Mutlaka herkes nasıl yapılacağını biliyordur ama ben kendi tarifimi yazayım ..





Malzemeler :

1/2 paket güllaç
1-1.5 su bardağı toz şeker
1.5 litre süt
150 gram ceviz içi
1 yemek kaşığı gülsuyu
1 su bardağı hindistan cevizi


Yapılışı :

Sütü tencereye toz şekerle birlikte alalım. Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatalım. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Geniş bir tepsiye dökün. İçine gül suyu döküp karıştırın. Servis kabınızı, süt tepsinizi ve güllaç yapraklarını yan yana önünüze alın. Gülaç yapraklarını ılık süte batırarak yumuşamasını sağlayın. Servis kabınıza yayın. 4 yaprak güllacı ıslatıp üst üste yayın. Araya ceviz kırığı, hindistan cevizi serpin. Kalan 4 yufkayı da aynı şekilde ıslatıp üst üste sıralayın. Kalan sütü tatlının üzerine gezdirin. Servis esnasında üzerini hindistan cevizi ve cevizle süsleyip dilimleyin. Servis tabağına bir dilim alıp üzerine 1-2 yemek kaşığı soğuk süt gezdirerek servis yapın.

Yorumlar

  1. Benim için de Ramazan tatlısı Güllaçtır. Aslında hem kolay hem lezzetli olduğu halde nedense sadece Ramazanda yapılır. Bu akşam yapsak mı? :)

    YanıtlaSil
  2. Her akşam yiyebilirim ben Güllacı..:)) Teşekkür ederim Oğuz Bey..

    YanıtlaSil
  3. teyzem in türkiyeye giderken verdigi güllac yapraklarini nasil yapsam diye dusunurken imdadima yetistin oyacim tesekkur ederim.. : ) adi gibi, tadi gibi kivamida guzel duruyor : ) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim.. Güllaç yapraklarıyla börek tarifi de var daha deneyemedim. Hafta sonu deneyip bakacağım nasıl oluyor tadı..:) sevgiler canım.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası