Yedi Tahıllı Köy Ekmekçikleri


Oktay ustamın Çorbalar ve Ekmekler kitabını aldığımdan bahsetmiştim. Bu günde yine dün sabah yaptığım evimi missss gibi tahıl kokusuyla dolduran Yedi Tahıllı Köy ekmekçiklerinden bahsedeyim. Ben çok seviyorum evde ekmek yapmayı. Bu arada ekmek yapma makinemde var. Ama herkesin evinde olmaya bilir diye elimle yoğuruyorum ,fırında pişiriyorum.  İşte enfes ekmekçiklerim.....



Malzemeler :

1 paket (500 gr.lık) 7 tahıllı un karışımı
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı ay çekirdeği (çiğdem)
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı çiçek yağı

Üzeri için:
ay çekirdeği
yulaf
susam
keten tohumu


Yapılışı :

Karıştırma kabına unu, tuzu, toz şeker ,mayayı ve ay çekirdeğini ekleyip karıştırın. Zeytinyağı, süt ve ılık suyu ekleyin , ele hafif yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Küçük ekmek şekli verin. Yaptığınız büyüklüğe göre 8-10 adet çıkıyor.. Üzerlerine fırça yardımıyla su sürün yada yumurta sarısı sürün. Yulaf, susam ay çekirdeği, keten tohumu ..istediğiniz malzemeleri serpin.. Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız hamurları aralıklı koyun.


Ilık ortamda üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişerken fırına dayanıklı bir kap içerisinde su koyun buhar yapsın. Buhar ekmeğin kurumasını önler. Pişen ekmekleri fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuk yada ılık servis yapın..


Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Oyacım. Hafta sonu ben de fırsat bulabilirsem yapmak istiyorum bakalım...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim nım. Dene mutlaka beğenirsin.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası