Tavuklu Kabak Mezesi

       
        Hem lezzetli, hem sağlıklı, hem yapımı kolay.. Değişik bir meze arayanlar bu tarifi mutlaka denesin....





Malzemeler :


3 adet kabak
250 gram tavuk göğüs eti
250 gram süzme yoğurt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 diş sarımsak
tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dere otu

Yapılışı :

Kabakları yıkayın. Soymadan rendenin iri tarafıyla rendeleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavaya alın. Suyunu çekip kavruluncaya kadar arada karıştırarak pişirin. Kenarıya alın, soğutun. Tavuk etini bir düdüklüde az suyla haşlayın. Soğuyunca lif lif olacak şekilde didikleyin. Süzme yoğurdu dövülmüş sarısak ve tuz ilavesiyle çırpın. İçine kabakları, tavuğu, ceviz ve ince kıyılmış dere otunu koyun. İyice karıştırın. Servis tabağına alın üzerini zeytinyağı, ceviz, dere otuyla süsleyin. Soğuk servis yapın....

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası