Tam Buğday Unlu Akdeniz Ekmeği


Bir süredir evde ekmek yapmaya ara vermiştim. Neden derseniz sıcacık mis gibi kokan ekmeklerime dayanamayıp ayarı kaçırmam diyebilirim.  Ama Seramitok bu güzel ürünlerini hediye olarak gönderince ilk aklıma gelen kahvaltılık ekmekler yapmak oldu. Malum üniversite sınavını hayırlısıyla atlattık, İşimiz oğlumun aldığı puanları beklemeye kaldı.. Bundan sonrası daha zor, özellikle İstanbuldaki üniversiteleri istediği için işimiz daha zor.. Evlatları başka yerlerde okuyanlar duygularımı çok iyi anlayacaklardır.. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah..



Tatilimiz başladı, oğlumla birlikte geç kahvaltılara, masa başında sohbetlerimize başladık. Ben de bu gün sabah erken kalkınca kahvaltı masamıza bu lezzetli ekmekleri hazırlayayım dedim. Ve iyi ki yapmışım diyebileceğim lezzetli ekmekler yedik.. Sizlerde sevdiklerinize hazırlamak isterseniz yarın sabah mutlaka deneyin.

Bu ekmekleri yaparken SERAMİTOK tepsi kullandım.. Birbirinden güzel ve kalite ürünlerine mutlaka bir göz atın.. 

Malzemeler :

500 gram tam buğday unu
2 su bardağı ılık su
2.5 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ince doğranmış siyah zeytin
1 çay bardağı ince doğranmış domates (suyunu süzün)
1 çay bardağı ince doğranmış beyaz peynir
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dere otu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

Derin bir kabın içine unu alın. Tuz, baharatlar, maya ve ılık su ile birlikte üzerine ekleyin, karıştırın. Oda ısında beklemiş tere yağını ve zeytin yağını ekleyin, yoğurmaya devam edin. Domates, ceviz, peynir ve zeytinleri  ekleyin. Ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Fırın tepsisine eşit büyüklükte parçalara ayırıp aralıklı yuvarlak şekiller vererek yerleştirin.  Üzerini örtüp en az 30 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanıp iki kat kabaran hamurların bulunduğu tepsiyi fırının ızgara teline koyun. Üzerine fırça yardımıyla su yada süt sürün. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 30  dakika kadar pişirin. Ben  Seramitok tepsi kullandığım için tepsiyi hiç yağlamadan kullandım. Bu ölçülerle 12 adet ekmek çıktı.  Pişen ekmeği fırından alın,ilk sıcaklığının çıkması için bırakın.  Servis tabağına alın sıcak yada ılık servis yapın..




Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası