Perde Pilavı



Uzun zamandır yapmadığım ama hafta sonunda aklıma düşen Perde Pilavını en nihayet yaptım. Biraz zahmetli olduğu için bu sıcaklarda uğraşmak başta çok zor geldi ama döktüğüm tere, verdiğim emeğe değdi.. Biz afiyetle yedik. Sizlerle de Ramazan gelmeden paylaşmak istedim ki aklınızda olsun.. İftar sofralarınızda misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bir tarifiniz daha olsun istedim.. Hepinize şimdiden kolay gelsin..



Malzemeler :

İç Pilavı İçin :

2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı tavuk suyu
2 orta boy kuru soğan
250 gramlık tavuk göğüs eti
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çiçek yağı
50 gram badem

Hamuru İçin :

2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı çiçek yağı
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı

Yapılışı :

Ön hazırlık olarak tavuk etini suyla birlikte tencereye alın, haşlayın. Pirinci üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp kenarıda bekletin. Hamur için yumurta, çiçek yağı, tuz, kabartma tozunu ve yoğurdu bir kap içerisinde karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Streç flimle sarıp buzdolabında dinlendirin. Pirincinizi nişastası gidene kadar yıkayın, suyunu iyice süzdürün.  Soğanı çok küçük yemeklik doğrayın. Pilav tencerenizin içine tereyağı, çiçekyağı ve soğanları alın. Soğanları rengi değişene kadar kavurun. Pirinci ilave edin, pirinçlerin rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine haşladığınız tavuğun suyunu dökün. Tuzunu ayarlayın karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kısın. Suyunu çekince ocağı kapatın. İçine didiklenmiş tavuk etini, karabiber, tarçın, yeni bahar, bademlerin birazını  ve eğer seviyorsanız 1 yemek kaşığı kuş üzümünü (ben kuş üzümü koymadım) ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp soğuyup demlenmeye bırakın. Diğer taraftan hamurunuzdan bir parça ayırıp kalanını 0.5 cm inceliğinde açın. Kullanacağınız kek kalıbının içine bademleri sıralayın, hamuru içine bastırarak yerleştirin. Ben Seramitok Dilimli Kek Kalıbı kullandığım için hiç yağ sürmeden bu işlemi yaptım. Soğuyan pilavı hafif bastırarak içine yerleştirin. Kenarlarındaki fazlalığı üzerine doğru kapatın. Ortadaki delik yerinide kesip pilavın üzerine doğru kapatın. Kalan hamuru kalıbın genişliğinde açıp pilavın üzerine ortasınıda açarak yerleştirin. Kalan bademleri bastırarak üzerine yerleştirin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Fırından alıp ilk sıcaklığı geçince servis tabağına ters çevirin. Dilimleyip sıcak servis yapın..

Perde Pilavı Yaparken Seramitok Dilimli Kek Kalıbı Kullandığım için hiç kalıp yağlaması yapmadım.
 

Yorumlar

  1. cok guzel olmus oyacım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. eLLERİNE SAĞLIK oYACIĞIM. aFİYETLER OLSUN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Bu hafta ayar kaçtı..:))

      Sil
  3. Çok farklı bir tarif olmuş.Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,ellerinize sağlık muhteşem görünüyor..Blogunuzu çok beğendim,sizi takibe aldım..banada beklerim..sevgiler,hayırlı ramazanlar..www.nurlumutfakta.blogspt.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursen Hanımcım.. Hoş geldiniz...)) Ben çok daha önce blogunuzu gezmiş ve tariflerinizi beğenmiş ve izleyiciniz olmuştum. Araya bir çok kişisel sebepler girince blogunuza hiç yorum yazamadım. Bu yüzden beni fark etmemiş olabilirsiniz.. Hayırlı ramazanlar..Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası