Çikolatalı Kek


Dün gece aklıma kek düştü.. Uzun zamandır yapmadığımı fark edip hemen hazırlamaya başladım. Aklımda bol çikolatalı, üzeri bile bol çikolata soslu kek vardı.. Bu arada saat 23.30 ... Hemen çırpıp attım fırına pişmesi benim keke kavuşmam gece 1 .. Hadi dedim bu saatte bu kadar kalori aldım bari çikolata sos dökmeyeyim oradan kurtarayım bir kaç kalori.. En azından olayı abartmadım 1 dilim yedim yattım.. Eee aklımda duracağına karnımda dursun diye boşuna dememişler.:)))   İşte benim kriz anımdaki kekim ve tarifim...



Malzemeler :

3 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çiçekyağı
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı bitter çikolata parçaları
4-5 damla vanilya-tereyağı esansı (Dr Oetcer)

Yapılışı :

yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın mikser yardımıyla beyaz oluncaya kadar çırpın. Üzerine çiçekyağı ve süt ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı başka bir kap içerisine eleyerek karıştırın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip karıştırın. vanilya- tereyağı esansını ekleyip karıştırın. Kek kalıbınızın içine karışımın yarısını dökün. Üzerine çikolata parçalarını serpin. Kalan hamura kakaoyu karıştırın. Kakaolu hamuru çikolataların üzerine dökün. Kalıbı bir kaç kez tezgaha hafifçe vurarak havasının çıkmasını sağlayın.


Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika kadar kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin. 10 dakika dinlendirip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.


Ben bu keki pişirirken Seramitok Dilimli Kek Kalıbı kullandım. Bu kalıpları hiç yağlama gerektirmeden hamuru direk içine dökerek pişirmeye başlayabilirsiniz..

Yorumlar

  1. hım nasıl çekdi canım. ben bir dilim alıp gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık cok lezız olmus

    YanıtlaSil
  3. hıımm harika ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim kek türü ellerinize sağlık olsun, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası