Ballı Muzlu Pankek

İyi ki okullar tatilde .. Oğlumla beraber yapıyoruz artık kahvaltılarımızı. Bende her gün değişik lezzetler koymaya çalışıyorum kahvaltı masamıza. Bu günde ona pankek yaptım. Çok lezzetli oldu. Birlikte keyifle yedik.. Sizlerde sevdiklerinize yapmak isterseniz işte tarifim..



Malzemeler :

1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı çiçek yağı
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya

Yapılışı :

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri dökün, iyice çırpın. Sıvı yağı ekleyin çırpmaya devam edin. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu içine ekleyin. İyice karıştırın, pürüzsüz bir akışkan kıvam elde edin. 15 dakika kadar dinlendirin. Teflon yada seramik tavayı ocakta ısıtın. Kaşık yardımıyla istediğiniz büyüklükte kalınca daireler yapın. Arkalı önlü renk değiştirinceye kadar pişirin. Tüm hamuru bu şekilde pişirin. Servis tabağına bir tane pankek alın, üzerine bir kaşık  bal gezdirin. Muzunuzu ince halka dilimleyin üzerine sıralayın. İkinci pankeki muzların üzerine yerleştirin. Bal gezdirin, muz sıralayın. En son kata bir pankek daha koyun. Bal gezdirin isterseniz muz dlimleri ve fındık , ceviz kırıkları serpin. Siz ister üçlü, isterseniz tüm pankekleri kule gibi aralarını muz ve balla süsleyerek dizin. Servis yapın..



Yorumlar

  1. Eline sağlık kahvaltıda ne güzel gidiyor böyle lezzetler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hanifecim.. Arada kaçamak yapıp bunlarıda yemek lazım..

      Sil
  2. Valla kahvaltı falan değil her durumda, her şartta, her miktarda yenilebilir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan Bey.. Gerçektende çok lezzetli oluyor.. Çok yeniyor.. Selamlar..

      Sil
  3. Oyacığım oğluna ve tüm sınava gireceklere ALLAH zihin açıklığı versin. Besle oğluşunu kafasını yorma iyi bak ona.. Sevgiler ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım biz eşimle daha stresli ve heyecanlıyız galiba.. Oğlum bizden sakin duruyor. Amin canım. Allah gençlerimizin emeklerini boşa çıkarmasın.. Çok teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası