Soğan Kebabı


Bu akşam yemeği için uzun zamandır denemek istediğim Soğan Kebabını yaptım. Keşke bu kadar beklemeseydim.. Odun fırınında piştiğini sandığım bu lezzet meğer benim elektrikli fırınımdada pişermiş.. Bazı lezzetleri ertelememek lazım .. Yapımı çok basit ama sunum ve lezzet muhteşem.. Denemek isterseniz işte tarifim..




Malzemeler :

400 gram yağlı dana kıyması
1 kg küçük aynı boylarda kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
1/2 su bardağı su
tuz
karabiber

1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çay bardağı su

Yapılışı :

Kıymayı tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Kıymadan soğanların içine sığacak şekilde köfteler hazırlayın. Soğanların dış kabuklarından bir katını çıkarın, ikiye bölmeden ortadan kesin. Tüm soğanları bu şekilde hazırlayın. Köfteleri soğanların içine yerleştirin. Fırın tepsisine yanyana  yerleştirin. Biber salçası, isteğe göre pul biberi ve suyu karıştırın. Bu karışımı soğanların üzerine gezdirin. Önceden 175-200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 1.5 saat kadar soğanlar pişip kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın, üzerine nar ekşisi ve suyu karıştırıp gezdirin. Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp 10 dakika demlendirin. Soğutmadan servis tabaklarına alın, lavaş ve kaşık salatayla servis yapın.

                  Soğan Kebabımı pişirirken Seramitok Mini Fırın Tepsisi kullandım..

Yorumlar

  1. MUHTEŞEMMMMM , en kısa zamanda yapacağım . Gerçekten mangal gibi duruyor. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Neşecim.. Yorumlarını özlemişim..:)

      Sil
  2. ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim bu lezzeti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim.. Dene mutlaka.. Hem çok lezzetli, hem de çok kolay yapılıyor.. Sevgiler..

      Sil
  3. çok güzel görünüyor canım..not aldım en kısa zamanda yapacağım..:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası