Tava Böreği


Anlatmıştım taşınma nedenlerimi ama asıl hikaye taşınma şirketi ve evle ilgili sorunlar. Herkes bir taşınma işi ve yerleşme bu kadar uzun sürer mi diyordur ama sonra yazacaklarım ve resimler nedenini anlatır belki size çektiğim sıkıntının. Tabii bu sıkıntılar içinde karnımız daha çok acıkıyor. Hamarat İzmirdenlezzetler hep hazır yiyor neredeyse 3 haftadır. Ev yemeğini özledim mi evet ama hazır yemekte süper oluyor..:) Acıkınca ya sipariş veriyorsun yada hemen karşı caddeye geçiyorsun tüm AVM ler, restoranlar, feastfoodçular orada.. Çok rahat ama çok çok tehlikeli bir durum.. Kilo almamız kaçınılmaz oluyor..:)) O kadar çok seçenek var ki..İnsanı dışarıda yemeğe kışkırtıyor bu evimin bulunduğu yer.. Neyse benim hikayeler bitmeyecek tarife geçemeyeceğim. Oğlumun okuluyla evimiz arası 5 dakikalık yürüme mesafesi olunca öğlen yemeklerinde eve gelmeye başladı.Ben de buzdolabımda ki malzemelerle hemen bu böreği yaptım..Yapımı çok kolay ama çok lezzetli bir börek oldu..Tarifim aşağıda..
Facebookta takip etmek isterseniz    https://www.facebook.com/izmirlezzet  tıklamanız ve sayfamı beğenmeniz yeterli..:)) Teşekkür ederim..




Malzemeler :

2 adet yufka
250 gram lor peyniri
100 gram kaşar peyniri
1 kase doğranmış ıspanak 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber


Yapılışı :

Tavanızın tabanını yağlayın. Bir tane yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkayı ufak ufak koparıp aralarına yağ sürerek tavadaki yufkanın üzerine yerleştirin. Lor peyniri, kaşar peyniri, ıspanak, tuz ve karabiberi karıştırıp yufkaların üzerine yayın. Kenarlara bıraktığınız yufkayı harcın üzerine doğru aralarına yağ sürerek kapatın.


 Tavanın kapağını kapatıp ocağınızın kısık ateşinde pişirmeye başlayın.Alt kısmı kızarınca, bir tabak yardımıyla altını üste çevirerek diğer tarafında kızarması için tekrar ocağa alın.


                            Yaklaşık 30 dakikada iki tarafı pişiyor.. Servis tabağına alın..


                                  Dilimleyerek sıcak servis yapın.. Afiyetler olsun...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası