Çikolatalı Elma Topları
#yemekfırtınası 19.gün
#çikolata
#elma topları
#oktayusta
#yemekfırtınası 19.gün ödevimiz elimizdeki yemek kitabının 24. sayfasındaki tarifi yapmak.. Benim de bu aralar elimden düşürmediğim yemek kitabım Oktay Usta ile Çay Saati.. Sıkıldığım zaman açıp tarifleri okuyorum. İçin de çok lezzetli ve pratik tarifler ve 24. sayfada ise Çikolatalı Elmalı Toplar var. Çok kolay ve lezzetli bir tarif.. Evde de malzemelerim vardı hemen yapmaya giriştim.. Yalnız ben ustam gibi antep fıstığıyla kaplayamadım:)).. Sizler eğer evinizde var ise yarısını resimdeki gibi yapabilirsiniz.. İşte tarifim..
Malzemeler :
2 adet yeşil elma
1 paket petibör bisküvi (ben yulaflı kullandım)
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için :
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Bisküvileri robottan çekin. Üzerine cevizleri de ekleyip bir kaç tur daha robotla çekin. Elmaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Üzerine bisküvileri ve tarçını ekleyip katı hamur kıvamında yoğurun. Buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletin.
Bu arada çelik bir tencerenin içine kremayı alın. Kısık ateşteki ocak üzerinde karıştırırak eritin ama kaynatmayın. Üzerine rendelediğiniz yada ince kıydığınız çikolatayı (ben çikolata yaparken kullanılan kuvertür kullandım) ekleyin. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Bu işlemleri yaparken krema sıcak ama kaynamamış olmalı. Ocaktan alıp karıştırarak oda ısısına düşmesini sağlayın. Koyulaşmaya başlaması için buz dolabına kaldırın. Üzerini kaplamada kullanacağınız hindistan cevizi, kakao ve yeşil toz fıstığı ayrı ayrı tabaklara döküp hazırlayın. Elmalı harçtan istediğiniz büyüklükte toplar yapıp yuvarlayın. Bu topları bir kaşık yardımıyla önce çikolataya sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına sıralayın.
Üzerlerine isterseniz kürdan batırıp bu şekilde servis yapabilirsiniz. Yada küçük çikolata kağıtlarına tek tek koyup servis yapabilirsiniz.
Hazırladığınız servis tabağını buzdolabına kaldırıp 2-3 saat çikolatanın donmasını bekleyip servis yapın.. Afiyetler olsun..
#çikolata
#elma topları
#oktayusta
#yemekfırtınası 19.gün ödevimiz elimizdeki yemek kitabının 24. sayfasındaki tarifi yapmak.. Benim de bu aralar elimden düşürmediğim yemek kitabım Oktay Usta ile Çay Saati.. Sıkıldığım zaman açıp tarifleri okuyorum. İçin de çok lezzetli ve pratik tarifler ve 24. sayfada ise Çikolatalı Elmalı Toplar var. Çok kolay ve lezzetli bir tarif.. Evde de malzemelerim vardı hemen yapmaya giriştim.. Yalnız ben ustam gibi antep fıstığıyla kaplayamadım:)).. Sizler eğer evinizde var ise yarısını resimdeki gibi yapabilirsiniz.. İşte tarifim..
Malzemeler :
2 adet yeşil elma
1 paket petibör bisküvi (ben yulaflı kullandım)
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için :
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Bisküvileri robottan çekin. Üzerine cevizleri de ekleyip bir kaç tur daha robotla çekin. Elmaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Üzerine bisküvileri ve tarçını ekleyip katı hamur kıvamında yoğurun. Buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletin.
Bu arada çelik bir tencerenin içine kremayı alın. Kısık ateşteki ocak üzerinde karıştırırak eritin ama kaynatmayın. Üzerine rendelediğiniz yada ince kıydığınız çikolatayı (ben çikolata yaparken kullanılan kuvertür kullandım) ekleyin. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Bu işlemleri yaparken krema sıcak ama kaynamamış olmalı. Ocaktan alıp karıştırarak oda ısısına düşmesini sağlayın. Koyulaşmaya başlaması için buz dolabına kaldırın. Üzerini kaplamada kullanacağınız hindistan cevizi, kakao ve yeşil toz fıstığı ayrı ayrı tabaklara döküp hazırlayın. Elmalı harçtan istediğiniz büyüklükte toplar yapıp yuvarlayın. Bu topları bir kaşık yardımıyla önce çikolataya sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına sıralayın.
Üzerlerine isterseniz kürdan batırıp bu şekilde servis yapabilirsiniz. Yada küçük çikolata kağıtlarına tek tek koyup servis yapabilirsiniz.
Hazırladığınız servis tabağını buzdolabına kaldırıp 2-3 saat çikolatanın donmasını bekleyip servis yapın.. Afiyetler olsun..
ellerine,sağlık,yılbaşında,çocuklara,yapmak,lazım
YanıtlaSilLütfiyecim mutlaka dene çok lezzetli..:) Teşekkür ederim..
Sillokma lokma harika olmuş canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık. hafif bir tatlı oluyor. bende yapmıştım. hindistan cevizi yok benimkinde.
YanıtlaSilBen çok severim hindistancevizini.. Her tatlıya serperim.. Teşekkür ederim canım..
Silellerine sağlık ben de yapıyorum arada geçtiğimiz günlerde elmalısını yaptım çocuklara:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Haticecim ellerine sağlık.. Sevgiler...
SilIıımmmmm harika görünüyor ellerinize sağlık :)) Bende geçenlerde cevizli yapmıştım bir ara paylaşacağım bende. Bunu da ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler.. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım... Sevgiler..
Silçok güzel,nefis görünüyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle
Teşekkür ederim canım..:)) Sevgiler..
Silhımmm güzel fikir tarçın hiç sevmediğim için tarçınsız olarak denemeliyim eline sağlık
YanıtlaSilEbrucum tarçın elmaya çok yakışıyor..:) Sevgiler canım...
Silçok güzel bunu okuldaki kutlamamıza yapıcamm
YanıtlaSilMutlaka yapın çok lezzetli oluyor gerçektende..:)
Sil