Mangalda Patlıcan Kebabı


Yazı seviyorum. Deniz kenarlarında evleri olan hanımlar biraz daha yorucu geçirseler de yaz tatilini akşamları yakılan mangallar hanımları yemek telaşından kurtarıyor. Bir domates salatası, mangalda közlenen patlıcanlarla yapılan salatalar yeterli oluyor sofra için. Gerisi beylere emanet. Bizde de durum aynen böyle. Mangal Ustası eşim:)) kendi elleriyle hazırlıyor bize tüm yiyecekleri. Patlıcan Kebap, Adana favori mangal üstü lezzetleri. Bu hafta sonu bize Patlıcan Kebabı yaptı.. Dışarıda yediklerimizden dahada lezzetliydi.. Metal yassı şişler almamız lazım, tahtalar haliyle yanıyor mangal üzerinde. Birde fotoğraf çok az çekebildim. Sofrada bekleyen sabırsız insanlar olunca çekim yapmak ne kadar zor oluyor tüm blog yazarı arkadaşlarım bilirler. Eğer anında pişirilip yenen tariflerse çok detaylı uzun uzun resimler çekmek hayal oluyor. Ayak üstü, 2-3 foto hele misafirde varsa kendi tabağından bir resim .. İşte bu kadar..:)) Lafı uzatmadan tarifini yazayım da tüm beyler okuyup hafta sonu mangal başındaki yerlerini alsınlar..




Malzemeler :

5 adet patlıcan
500 gram kıyma
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber

kuru soğan
domates
yeşil biber

Yapılışı :

Kıyma, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve istediğiniz ölçüde kimyon, karabiber, tuz ve pul biberi bir kap içerisinde köfte gibi yoğurun. Patlıcanların sap kısımlarını kesin. 2 parmak genişliğinde halkalar halinde kesin. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Yassı mangal şişlerine bir patlıcan bir köfte olacak şekilde sıkıca yerleştirin. Tüm patlıcan ve köfteler bitene kadar bu şekilde hazırlayın. Domatesleri dörde bölün şişlere geçirin. Biberleri şişlere geçirin. Mangal közü üzerinde yavaş yavaş arada çevirerek patlıcan kebabını, domates, biber ve bütün kuru soğanları pişirin.


Tüm pişirdiklerinizi servis tabağına şişlerden dağıtmadan sıyırın. Servis tabağının üzerini streç filimle kaplayıp, 10 dakika terlemeye bırakın. Bu işlem patlıcan kabuklarının daha kolay çıkıp kebabın tüm lezzetlerle birleşmesini sağlıyor. Yanında lavaş ve yeşilliklerle sıcak servis yapın...


Yorumlar

  1. en sevdiğim kebaplardandır kendileri.
    Çok güzel olmuş ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık abla harika olmuşlar kokusu geldi Ankaraya ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim. Seneye yaz gelirsin birlikte yeriz inşallah..:))

      Sil
  3. ımmmhh ellerine sağlık enfes görünüyo afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. canım... Teşekkür ederim..:))

    YanıtlaSil
  5. Arkadaslar,ben bu sisleri kullaniyorum:

    http://www.amazon.com/Steven-Raichlen-Best-Barbecue-Signature/dp/B0007ZGULG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1379350521&sr=8-1&keywords=flat+skewers

    Eger tahta sis kullaniyorsaniz,once su icerisinde yatirip, acikta kalan uclarini aluminium foliyo ile sararsaniz sorunlariniz azalir.

    ahmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkür ederim Ahmet Bey Linki inceledim gerçekten güzel şişler.:) Verdiğiniz öneride çok uygun olur tahta şişler için. Biz çok acele yapınca aklımıza gelmedi. teşekkür ederim..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası