Sebzeli Et Güveç


Bu gün ne yapsam diye düşünüp yemek dergilerini karıştırırken okuduğum sebzeli et güveçten esinlenerek ortaya çıkan tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Gerçi benim tarifimin dergideki tarifle hiç alakası yok. Bu tarif tamamen benim dolabımda olan sebzelerden oluştu.. Biz çok severek yedik.. İnşallah siz de beğenirsiniz..

Bayram yaklaşırken sevgili Nursevincelezzetler Nursevin ve sevgili Neşelitatlarım Tubanın çok tatlı bir hediyesi var bizlere. Çekilişle bir kişiye çok özel çikolata paketi hediye edecekler. Ben katıldım sizlerde katılmak isterseniz burayı tıklayıp ayrıntıları öğrenebilirsiniz..







Malzemeler :

300 gram küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patates
1 adet havuç
6 adet mantar
3 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kaşar rendesi
kekik
tuz
karabiber

Yapılışı :

Eti 1 su bardağı su ile düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlayın. Diğer taraftan tüm sebzeleri etin büyüklüğüne uygun kesin. Tavaya zeytinyağıyla birlikte tüm sebzeleri alın. Diriliğini kaybetmeden 5 dakika kadar soteleyin. Eti susuz bir şekilde tavaya ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırıp üzerine küçük küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin. domateslerle 5 dakika daha pişirip tuzu, kekiği ve karabiberi ilave edin. Eti haşladığınız suyu da ilave edin. kaynamaya başladığında ocaktan alıp 3 tane küçük güveç kabına paylaştırın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Fırından almadan her birinin üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırında 5 dakika daha kaşar peyniri eriyip kızarmaya başlayana kadar pişirin. Fırından alıp güveç kaplarında yanına pirinç pilavı ile sıcak servis yapın....

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Oya . Harika görünüyor. Sebzeli herşey en sağlıklısı ..
    Ayrıca bloğumuzdaki çekilişe katıldığın için teşekkürler ve hayırlı olsun. Kurra numaran 1- ve 2-

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Nursevincim.. Hayırlısı bakalım..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası