Domatesli Somon


Hafta sonu eşimin ellerinden muhteşem bir yemek yedik. Ben de ona çıraklık yaptım.:) Balık hariç tüm malzemeleri ben doğrayıp hazırladım eşim pişirdi.. Birlikte mutfakta keyifli vakit geçirdik.. Eşimden lezzetli bir somon yemeği tarifi ve fotoğrafları.....


Malzemeler :

3 dilim somon (yaklaşık 500 gram)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz


Yapılışı :

 Somonların derisini ve kılçıklarını ayıklayın. İstediğiniz büyüklükte parçalara kesin. Domatesi, biberi ve soğanı yemeklik kesin. Sarımsağı ince kıyın. Tencereye soğanı ve zeytinyağını birlikte alın. Soğanların rengi dönene kadar kavurun. İçine biberleri ekleyin, domates ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Domatesler erimeye başladığında somonları ilave edin. Somonları dağıtmamak için çok karıştırmayın. Eğer domateslerin suyu az gelirse 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan almadan tuzunu ayarlayın.


İsterseniz servisten önce küçük güveç kaplarına paylaştırıp üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırının ızgara kısmında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirip bu şekilde servis yapabilirsiniz. Biz tabağımıza alıp üzerine maydanoz ve karabiber serperek servis yaptık.. Afiyetler olsun..

Yorumlar

  1. Somonu çok sevmem ama ,çok lezzetli görünüyor..Misafirlerime yapabilirim..eşinizin ve sizin ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık balığı değişik şekilde tüketmek isteyenler için hoş bir alternatif ben balığı ızgara kızartma ve fırında tükettiğimden sebzelerle pek karıştırmadım sade severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebrucum.. Izgara da güzel oluyor..:)

      Sil
  3. Merhaba ellerine sağlık canımm hoş değişik bir balık çeşidi olmuş denemek için notumu aldım,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar .. Hoş geldiniz ..:) Sevgiler..

      Sil
  4. Şaşırdım.Böyle olduğuna ,hiç somon yemedim,sanırım.Evde kokusu çok oluyor mu?Balık eve sokmam ve yapmam da.Şimdi,bana şaşırsanız da ;dışarıda yemeyi ,arkadaşta yemeği tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz kokusu oluyor ama kızartma olmadığı için yemek pişerken çıkan kokular gibi..:) Bu aralar benim de evim de pişmiyor balık. Bana yasakladı doktor, iyot fazlalığından dolayı.. O yüzden hep dışarda yiyor eşim..:) En güzel balık dışarda ve arkadaşta yenendir.. Hiç denemeyin.. Sonra çok beğenirler hep evde yapmanız gerekir..:)) Sevgiler..

      Sil
  5. Çok nefis görünüyor bir de Karadeniz somonu olacak ki.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marketten aldığımız somon.. Vallahi üzerinde karadeniz, Norveç filan bir şeyler yazıyorlar ama nereli olduğunu bilmiyorum...:) Teşekkür ederim Ceyda Su...:)

      Sil
  6. bende çok sık yaparım somonu kızımda seviyor 2oldu nursevinin tarifiyle yapıyorum tost makinasında çok güzel oluyor norveç somonu güzel oluyor birdakine bunu deniycem yalnız füme alıyorum ama genede kılçık oluyor nasıl halllettiniz safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ellerine sağlık.. Benim eşim dilim somon alıyor kendi doğruyor.. Kılçıklarıda ayıklıyor.:) Çok kılçık olmuyor gördüğüm kadarıyla. Uzun ve büyük kılçıklar.. ayıklaması kolay..:)) Ben hazır yediğim için bana kolayda geliyor olabilir.. Sevgiler canım..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası