Dilber Dudağı


Bu tarifim de geçen bayram denediğim ikinci tatlı tarifim. Bu tarifte muhteşem oldu.. Sadece çok bastırdım bardakla keserken kenarları bu yüzden yapıştı. siz yaparken daha keskin bir şeyle keserseniz kat kat açılmış bir görüntüsü oluyor.. Ben denedim çok beğendim. Bu tarifimi de sizlerle paylaşmak istedim.. Bu ölçüyle 2 tepsi kadar çıktı.. Bu tarifle şerbetlemeden muhteşem çıtır çıtır börek olur.. Ben mutlaka deneyeceğim.. Paylaşırım sizinle..


Blogumda şerbetli tatlılar bölümünü ziyaret edin.. Beğeneceğiniz çok tarifim var..:))


Malzemeler :

Hamur için :
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı çiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4-5 su bardağı un

Aralara : 
2 su bardağı Ceviz içi

Açmak için : 
250 gram nişasta

Şerbet için :
3.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1/4 adet limon suyu

Üzerine sürmek için :
1 su bardağı çiçek yağı
100 gram tereyağı

Yapılışı :

Yoğurt, yumurta, yağ, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi genişçe bir kap içerisinde karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Hamurdan eşit büyüklükte 24 parçaya ayırıp yuvarlayın. Tüm yuvarlakları nişasta serpip tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek açtığınız on iki parçayı üst üste koyun.Hamuru kaymasın diye kenarlardan bastırın.


Merdaneyle her tarafından açarak hamuru orta büyüklükte bir tepsi kadar açın. Yaklaşık 4-5 milim gibi.

                           Açtığınız hamurdan su bardağı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın.


                    İçlerine iri kıyılmış ceviz koyarak fazla bastırmadan poğaça gibi kapatın.


Tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Tereyağını bir tava içerisinde eritin, çiçek yağı ekleyip karıştırın. Üzerlerine bu yağ karışımından bolca sürün.


 Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bu arada şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencere içerisinde kaynatın. İçine limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Soğuk tatlının üzerine ılık şerbet dökün. şerbeti çekmesini bekleyin. Üzerine ceviz serperek servis yapın..  

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası