Akdeniz Ekmeği


Blog toplantımızda Söke Un ve Sevgili Dilek Yetkiner bizleri yalnız bırakmadılar.. İçinde yeni ürünleri olan Akdeniz, Trabzon ve Alaşehir Ekmek Un Karışımlarından ve Evde Pişen Ekmek  kitabından oluşan bir paket hediye ettiler. Beni tanıyanlar bilir evde pişen ekmeğin kokusunu nasıl sevdiğimi.. Bu hediye beni nasıl mutlu etti anlatamam. Henüz deneyemediğim ekmek unları ve içerisinde birbirinden yaratıcı ekmekler ve bu unlarla yapabileceğimiz lezzetli tarifler var. Pazar akşamından beri elimden düşüremediğim kitabımla önce hangisini deneyeyim derken içinde zeytin ve kurutulmuş domates görünce ani bir kararla bu tarifi ve Akdeniz Ekmek Unu karışımını denemeye karar verdim. Ben küçük ekmekçikler yaptım.. Fırında pişen ekmek kokusu... Sıcakken ağzım yanarken, tadına baktım.. Anlatılmaz .. Mutlaka denemek lazım. Biz akşam yemeğinde yedik, kalanları sabah eşim ve oğlumun yanlarına verdim yesinler diye. Kendime de ayırdım tabi ki.. Hiç bayatlamamış, tazeliği lezzeti aynı.. O yüzden diyorum ki  bunu mutlaka denemelisiniz..



Malzemeler :

1 paket 500 gramlık Akdeniz Ekmeği Un Karışımı
2 su bardağı ılık su
2.5 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ince doğranmış siyah zeytin
1 çay bardağı ince doğranmış kuru domates
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dere otu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

Derin bir kabın içine un karışımını alın. Tuz, baharatlar, maya ve ılık su ile birlikte üzerine ekleyin, karıştırın. Oda ısında beklemiş tere yağını ve zeytin yağını ekleyin, yoğurmaya devam edin. Domates, ceviz ve zeytinleri  ekleyin. Ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ben küçük ekmekler yapmak için silikon muffin kalıplarımı kullandım. 18 adet kadar çıktı. Muffin kalıplarının yarısını dolduracak şekilde ekmek hamurunu paylaştırın. Üzerlerini örtüp en az 30 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanıp kalıpları tamamen dolduran ekmekleri fırının ızgara teline sıralayın. Üzerlerine fırça yardımıyla su yada süt sürün. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 30  dakika kadar pişirin. Ben mini fırın kullandım ve ekmeklerim pişerken fırınıma ısıya dayanıklı bir kap içerisinde buhar yapması için su koydum.. Pişen ekmekleri fırından alın, kalıplardan çıkarıp tel ızgaranın üzerine soğuması için bırakın.


                                           Ekmek sepetinize alın, ılık yada soğuk servis yapın..

Yorumlar

  1. Uyy nasıl canım çekti anlatamam. Hülyaya ver bana bir tane getirsin dermişim.:)) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göndereyim canım..:) Çok teşekkür ederim.. Sevgiler.. Dedikodunu yapacağız Hülya ile..:)

      Sil
  2. Henüz kahvaltı etmedim..uff olsa da yesem..elinize sağlık..bir sonraki toplantıda benim de haberim olsun lütfen....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim Dilekçim.. İnşallah görüşürüz.. Sevgiler..

      Sil
  3. Ben de akdeniz ekmeğini denemek istiyorum en kısa zamanda
    çok güzel görünüyor sanırım ben iki paketi birden yapsam iyi olacak zaten evde ekmek yapmayı ve kokusunu çok seviyorum ellerine sağlık....
    Afiyetler olsun........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızcım resimdeki muffin kaplarıyla 17 tane çıktı.. O şekilde düşünüp yaparsın ayarlamayı.. Ben çok sevdim.. O koku rejim bozdurdu bana..:) Çok teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil
  4. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. çook leziz olmuş ellernize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Misssss gibi sıcacık ekmek kokusu ...
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mis gibiydi gerçektende.. Sağol canım.. Sevgiler..

      Sil
  7. Oya ablacım senin ekmeklerine bayılıyorum eline sağlık canım benim :) öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ekmek yapmayı çok seviyorum canım.. :) Çeşit çeşit deniyorum ... Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..

      Sil
  8. lezzetli görünüyorlar .Canım çekti.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası