Acı Biber Reçeli

Red Pepper Chilli Jam
Kırmızı Acı Biber Reçeli
Kırmızı Biber Reçeli
Meksika Biberi


Bayram tatilinde gezdiğim yerleri paylaşmadan bu güzel reçeli sizlerle paylaşmak istedim. Kırmızı biberler henüz pazar tezgahlarında varken belki denemek istersiniz. Aslında uzun zamandır aklımdaydı acı biber reçeli.. Ama cesareti yol üstünde kendi reçellerini yapıp satan küçük bir dükkandan aldım. Bize o kadar çeşitli reçeller tattırdı ki hepsini daha sonra ayrıntılı anlatırım. Muhteşem reçeller vardı.
İzmirdenlezzetleri facebook üzerinden takip etmek isterseniz   https://www.facebook.com/izmirlezzet   facebook linkim.. Tıklayıp sayfamı beğenmeniz yeterli.. Şimdiden teşekkür ederim..


Kendi reçelimi kendim yapmama rağmen bir kaç kavanoz almadan duramadım. Acı Biber Reçelini tadınca işte tam aradığım lezzet dedim. Önce tatlı sonra acı..Ama acısı yakıp kavuran değil sadece varlığını hissettiren tatta..Açıkçası benim denemek istememin bir sebebi fiyatıydı. küçük boy,100-150 gramlık bir acı biber reçeli 15 liraydı. Bir kavanoz aldım ama (kafamda da vay bu reçel çok para ediyor ben de bu işe girsem mi diye düşünerek..:) eve döndüğümde ilk olarak bu reçeli araştırıp yapmak aynı lezzeti yakalayabilmek amaçlı.. Ve final de gelir gelmez soluğu pazarda aldım. Biberlerimi tamamladım ve gece yaptım. Ben tarif olarak çok araştırdım bana uygun geleni ortalama olarak yaptım. Aldığım reçelin rengi daha açıktı. Gerçi benim reçelimin rengi daha güzel oldu:)) Lezzet tam istediğim gibi.. Nasıl mı yiyeceğiz derseniz bu reçeli öncelikle beyaz peynir sürülmüş ekmek üzerinde, et, köfte, tavuk gibi ızgaraların yanında sos olarak.. Ben yedim oradan biliyorum.. Gerçekten tatlı-acı muhteşem bir lezzet.. Çok anlatasım varmış değil mi.. İşte öve öve bitiremediğim Acı Biber Reçelim...

Bu arada BUMERANG ÖDÜLLERİ İçin oy verme işlemi devam ediyor..Oylarınızı bekliyorum.



Malzemeler :

5 adet kırmızı biber (Kapya)
5 adet acı kırmızı biber (Arnavut biberi, Meksika biberi)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu




Yapılışı :

Elinize eldiven takmakla işe başlayın. Biberlerin sap ve tohum kısımlarını ayıklayın. Güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. İsterseniz bıçakla çok küçük yemeklik gibi kesin. Yada robottan püre gibi yapmadan çekin. Ben boyun ağrılarım yüzünden robottan çektim ama bir daha ki denememde bıçakla ince kıyım kesmek olacak..Tencereye alıp üzerine şekeri gezdirin. 2 saat kadar bu şekilde bekletin.

Üzerine ben bir çay kaşığının ucu kadar tuz serptim. Rengi ve tadını daha da ortaya çıkarmak için. 1 su bardağı suyu ilave edip ocağa alın kısık ateşte kaynayana kadar, kaynamaya başlayınca orta ateşe getirip yaklaşık 40 dakika arada karıştırarak kaynatın.


Ocaktan alın limon suyunu ekleyin. 10 dakika bekletip sıcakken küçük kavanozlara doldurun. Kapaklarını kapatıp ters çevirip tezgaha bırakın. Ertesi gün soğuyan reçellerinizi serin bir yere kaldırın. Bu tarifle 500 gram acı biber reçeli çıktı. Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin..

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık canım. Ben de tattım bu reçeli çok beğendim. Dediğin gibi senin reçelin rengi çok güzel olmuş...Afiyetler olsun....:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim..:))Sevgiler..

      Sil
  2. ellıne sağlık tadını merak ettım doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadını nasıl anlatsam.. Önce dilde tatlı sonra arkalardan gelen az acı.. :)) Teşekkür ederim Selmacım...:)

      Sil
  3. Ben de merak ettim tadını.Doğrusu böyle farklı lezzetleri damağıma hitap ederse;yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek lazım.. Belki çok seveceğiniz bir lezzettedir..:) Sevgiler..

      Sil
  4. Oyacım sonunda buraya yorum yapabiliyorum , yeni bir tabletimle uzun süre google ve blogspot ile problem yaşadım sonunda kızım altından girdi üstünden çıktı problemi çözdü :) Facebook ta da dedigim gibi müthişsin ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayyyy yeni tablet ..:) Güle güle kullan Neşecim.. Ben de tabletle başladım ama kullanmakta problem yaşayınca laptopla değiştirdim..:) Çok teşekkür ederim canım...

      Sil
  5. Rengide kendide süper görünüyor,ellerinize sağlık ,tadını çok merak ettim,denenecekler listeme girdi bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevil hanımcım.. Deneyin bakalım beğenecekmisiniz..:)

      Sil
  6. kırmızı biber reçelini denedim ve ailece çok beğendik ,acı biberini az koydum ben ama yine de tadı kokusu nefisti ,teşekkür ederim bu güzel tarif için,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık Ferahçım.. Beğendiğine sevindim..:) Bir acı biber reçeli daha buldum ama o tarif için seneye kadar beklemem gerekecek biberleri bulmak için.. Bu gün tattım ve bayıldım .. Sağolsun yapan hanım tarif verdi...:)) Seneye deyeceğim mutlaka.. Afiyetler olsun canım...

      Sil
  7. ellerine sağlık.. çok farklı tabiki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu muhteşem bir tat Nursevincim denemek lazım.. Teşekkür ederim..:))

      Sil
  8. yapıp,yiyince,nasıl,bir,tadı,var,size,ileteceğim,
    çok,güzel,görünüyor,ayva,reçelini,andırıyor,rengi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Lütfiye Hanımcım.. Farklı lezzetle seviyorsanız beğenirsiniz.. Ayva reçelinden farklı bir renkte.. Kırmızı..:)) Yorumunuzu bekliyorum.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası