Ispanaklı Tavuk Rulo


Çoğu zaman buraya yazı yazmak tarifi anlatmaktan daha zor. Aslında ne kadar kısa da yazsam her lezzetimin bir hikayesi var.. Kimi zamansa yazdıkça yazasım geliyor. Neredeyse tarifi yazmadan çıkacağım. Aslında güzel fikir hep yemek tarifiyle olmaz ki arada yaşadıklarım, gezdiğim yerler, yediklerim, okuduklarım, hobilerim, düşündüklerim yani hayatta ne oluyorsa ondanda bahsetmem lazım. Bundan sonra biraz da hayat diyelim birbirimize.. Bu gün ben bu güzel tarifimi yazayım sizlere sonra ki yazılarımda bu yaz neler yaptığımdan bahsederim belki de..



Malzemeler :

450 gram tavuk göğüs eti
250 gram kıyılmış ıspanak
10 adet mantar
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
tuz
karabiber

Püre için :
3 adet haşlanmış patates
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
tuz
karabiber

Domates sos :
3 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :

Tavuk göğüs etini yaprak gibi incecik kesin. 3 adet geniş ve ince sarmalık tavuk etiniz olması lazım. Üzerlerine zeytinyağı ve tavuk baharatı sürüp kenarıda bekletin. İç harcını hazırlamak için soğanı küçük yemeklik doğrayın. Kırmızı biberi ince uzun şerit şeklinde kesin. Ispanakları incecik kıyın. Mantarları dilimleyin. Sarımsağı ince kıyın. Tavaya zeytinyağı ile birlikte soğanları alın. Renkleri şeffaflaşmaya başlayınca mantarları ilave edin Yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Kırmızı biberleri, sarımsağı ilave edin. Karıştırıp ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu salıp çekinceye kadar sebzeler çok diriliğini yitirmeden ocaktan alın. İçine tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Tavuk etinin bir tanesini düzgünce serin. Üzerine iç harcınızdan yayın.


İsterseniz kaşar peyniri serpin. Bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Kalan tavuklarıda aynı şekilde hazırlayın. her taraflarını zeytinyağıyla yağlayın. Fırın kabınıza sıralayın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında arada çevirerek 45 dakika kadar iyice kızarıncaya kadar pişirin.


Rulolar pişerken püreyi hazırlayın. Patatesleri iyice ezin. Bir tencerenin içine patatesleri süt ve tereyağıyla birlikte alın. Orta ateşte karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya denk pişirin. İsterseniz bu aşamada el blendırıyla karıştırabilirsiniz. içine kaşar peyniri ve tuz ekleyerek karıştırıp ocaktan alın. Domatesi rendeleyin. İnce kıyılmış sarımsak, tuz ve zeytinyağıyla birlikte kıvamlı sos olana kadar pişirin. Pişen tavuk ruloları fırından alın. Bir tanesini kesme tahtasına alın. Keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dağıtmadan dilimleyin.


Servis tabağının tabanına patates püresi yayın. Üzerine dilimlenmiş tavuk ruloları sıralayın. domates sos gezdirin. Kaşar peyniri serpin. kalan  tavuk rulolarını da aynı şekilde servise hazırlayın. Sıcak servis yapın.

3 kişilik yaptım ama bu tarifle 6 kişiye servis yapabilirsiniz. Rulolarınızın büyüklüğüne bağlı olarak servis adedi değişebilir.. Afiyetler olsun...

Yorumlar

  1. tam davet yemeğı olmus elıne sağlık oyacım benı blog lıstende cıkartmışsın nedenkı merak ettım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Yokmusun.. Bakayım ben ona yanlışlıkla bir şey yapmış olabilirim. :)Sevgiler..

      Sil
  2. biraz da hayat tabii ki de Oya'cım:) Yemeğine bayıldım , eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap'çım bence de hayat..:)) Teşekkür ederim canım.. sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası