Peynirli Çıtır Börek

#peynirlibörek
#oktayusta
#peynir
#börek


Yılbaşını griple karşılayınca kendimi bir türlü toparlayamadım.. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Sadece yatsam 1 ay uyuyup dinlenmiş, toparlanmış kalksam..:)) İnşallah en kısa zamanda eski halime dönerim. O kadar çok tarifim, fotoğraflarım ve anlatacaklarım var ki.. Ben bile sevmedim bu halimi çevremdekilere Allah kolaylık versin..:))
Oktay ustam da seyredip bir çok iç harçla denediğim çıtır börekleri bu kez peynirli harçla yaptım. Hem pratik hem lezzetli bir börek çeşidi.. İşte tarifim..

Bu arada insagram da izmirdenlezzetleroyagenç olarak varım takip etmek isterseniz..



Malzemeler :

3 adet yufka
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tam buğday unu
250 gram lor peyniri
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
karabiber


Yapılışı :

Lor ve kaşar peyniri, maydanoz ve karabiberle bir kap içerisinde karıştırın.  Zeytin yağını bir su bardağına 2 parmak eksik kalacak şekilde koyun ve üzerini su ile tamamlayın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Bir fırça yardımıyla yağdan her tarafına sürün. Tam buğday unundan 2 yemek kaşığını süzgece alın. Tüm yüzeye serpin. Yufkayı ikiye katlayın. Tekrar yağ sürün. 1 yemek kaşığı unu süzgeçle serpin. Peynirli harçtan bir kısmını yarım yufka üzerine dağıtın. Geniş kenarı içe doğru bir iki parmak katlayın. Rulo şeklinde sarın. 3 parmak genişliğinde dilimlere kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yan yana sıralayın. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine kalan yağı sürün.Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.. Afiyetler olsun..

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası