Milföy Pasta
Kurtarıcı milföy hamurlarımı bu kez tatlı yapımında kullandım. Bekletmeden yenildiği zaman muhteşem bir tatlı. Sizlerde yapmak isterseniz işte tarifim..
Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
250 ml. süt
1 çay bardağı toz şeker
1\2 çay bardağı un
1 tk. buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 pk. vanilya
1 tk. tereyağı
1 muz
Üzeri için:
1 pk. bitter çikolata
1 çay bardağı süt yada krema
1 yk. hindistancevizi
Yapılışı
Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3'erli olarak üst üste dizin. Benmari usulü çikolata sosu hazırlayın. Pastaların üzerini çikolata sos, muz ve hindistan cevizi ile süsleyin. Bekletmeden yiyin, beklediğinde çıtırlığını yitirir. Afiyet olsun.
çok güzel elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.. Sevgiler..
Silçok güzel görünüyor hem de çok pratik ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım...
YanıtlaSilMilföylerin sultanı... :)
Sevgilerimle...
Canım nerelerdesin.. Teşekkür ederim sevgiler..:)
SilÇok güzel görünüyor, ben de geçen hafta çileklisini yapmıştım bir de bundan yapayım :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇilekliside çok güzel olur. Ellerine sağlık Hilalcim.. Teşekkür ederim ... Sevgiler..
Sil